Ja, vi har husbil. Nej, vi är inte rika!

Ja, vi har husbil. Nej, vi är inte rika!

Nu är jag trött på gliringar och avundsjuka kommentarer! Bara för att vi har köpt husbil har vi definitivt inte råd med allt vi ser. Det handlar om prioriteringar!!!

Jag har drömt om ett liv i husbil så länge jag kan minnas. När jag förstod att Martin delade min dröm var lyckan total och planeringen tog fart. Redan innan Martin kom in i bilden försökte jag betala av så mycket jag kunde på mitt bostadslån och det blev förstås enklare när han hjälpte till.

De senaste 10 åren har vi betalat av så mycket vi kunnat och nu har vi nästan inget lån kvar. Under den här tiden har vi även rensat ur saker, möbler och annat som vi sålt, och sparat så mycket pengar vi kunnat. Dessutom lever vi väldigt sparsamt, har en gammal bil som används kanske en gång i veckan, köper saker begagnat, äter mat i säsong osv. Visst reser vi ibland, men även då försöker vi att hitta en prisvärd resa och har inget behov av en massa extra allt.

När vi gjorde slag i saken och realiserade drömmen, så hade vi en del att lägga kontant och lånade resten. I nuläget har vi alltså lån som vi betalar på, men ändå mindre i än många andra. Vår husbil är liten, den kostar inga miljoner – inte ens en… den kostar ungefär lika mycket som en ny bil. Hur många köper inte en ny bil? Får de gliringar? Kanske… jag vet inte. Eller alla som har ett fritidshus? Får de gliringar?

Men vi får alltså höra: ”En husbil har ni råd med men inte med xxx” eller ”Ni som har husbil har det ju tätt” osv osv… Vi har kämpat för att komma hit! Martin har omskolat sej i vuxen ålder och var tom tvungen att byta namn för att få ett jobb! Hans polska efternamn var ingen fördel i arbetssökandet, när han bytte tog det däremot fart. Vi lever så billigt vi kan, sparar och betalar av.

Vår husbil är vårt framtida hem! Det är vår dröm och den har vi realiserat. Kanske är det just det som sticker i ögonen på folk. Att vi gjort verklighet av en dröm. Att det vi kämpat för, numera står utanför vårt hus och skiner. Vi är definitivt inte rika, iaf inte i pengar, jag vet inte när man räknas som rik – men vi blir det kanske när huset säljs… där finns ju inga lån och då kan vi även betala av husbilen. Men idag: NOPE, NJET, NEJ.

Jag avskyr avundsjuka! Den är svart och ful! Tyvärr är det många som är drabbade. Många som har det mycket bättre ekonomiskt än vad vi har, konstigt nog. Varför kan vi inte bara glädjas med varandra? Vi har uppfyllt en dröm och är lyckliga, gläds med oss! Vi borde vara lite mer som Stampes mamma och vara tysta när vi inte har något snällt att säga.

För att ta det en gång till: Ja, vi har köpt husbil. Nej, vi är inte rika. Iaf inte på pengar – men på lycka 🙂

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

19 svar på ”Ja, vi har husbil. Nej, vi är inte rika!

 1. Lyssna inte på alla som vill tråka er, de är avundsjuka för att ni gjort det rätta. Lycka till med er stora framtidsdrömmar❣🤗

  1. Grattis till att ni lyckats genomföra er högsta dröm i livet trots att det inneburit många andra uppoffringar. Önskar er verkligen lycka till och att ni har många fina upplevelser med husbilen framför er.

 2. Helt rätt, allt handlar om prioriteringar. Jag har också fått en del gliringar om de prioriteringar vi har gjort, men då brukar jag exemplifiera på vad vi inte har och inte gör.

  Ps.
  Missunnsamma vänner kan man ju alltid byta ut.

 3. Hej. Det finns alltid människor som skall kommentera och visa sitt egna missnöje om deras trista liv , genom att slänga ut en massa.
  Se till att njuta av Ert mobila hem och njut av tillvaron.

 4. Skit i vad andra tycker.
  Ni betalar ju själva för er husbil och prioriterar den.
  Fortsätt att njut av er förverkligade dröm!

 5. Tänk så mycket trevligt ni kommer att ha med er husbil, och så mycket ni kommer att få uppleva. När vi för första gången efter pensionen skulle ta vår husbil utomlands, så tvekade mannen, trodde inte vi skulle ha råd på våra futtiga pensioner. Det visade sig att han hade fel, vi fick till och med pengar över varje månad vi var ute. Så skit i vad de andra tycker och njut av ert nya hem. Fricampar gör vi till 90% och vi njuter av vårt pensionärsliv med husbilen.

 6. Att vara livsnjutare är ”vår tid” vi får oftast höra, -blir ni inte trötta på att fara som ni gör! Tänk att det retar upp folk att man ta och gör det man vill.

 7. Folk tycker och tänker så mycket. Och alla åsikter uttalas högt åt alla håll. Vi får alltid också en massa åsikter om våra val. Hoppas ni kan strunta i det och njuta av era val. Ni behöver inte förklara er, även om jag förstår att det är skönt att ryta till, det har jag också gjort många gånger i bloggen. Ni är visst rika – ni har stor frihet i era beslut och i min värld är det en enorm rikedom.

 8. Tråkigt med den Svenska avundsjukan.
  Tycker verkligen synd om dessa stackare.
  Förmodar att de som är avundsjuka på oss inte är nöjda med sina liv och tycker att dom misslyckats. Efter mina stroke 2012 klarade jag inte av båtlivet längre utan bytte till husbil och det har vi aldrig ångrat.
  Vi lever här och nu! <3

 9. Ni gör alldeles rätt!
  Jag flyttar in i min husbuss permanent i vår och den kommer att ta mig runt Sverige sommartid och sydeuropa vintertid!
  En gammal dröm blir äntligen sann!

 10. Jag har aldrig förstått mig på den svenska avundsjukan och inte heller Jantelagen = du ska inte tro att du är nåt.
  Nej, helst ska du vinna på Lotto, då är du accepterad att äga en husbil. Att skötMa sig, det tittar ingen på.
  Men varför bryr ni er?
  Kram!

 11. VI har gjort samma resa som ni. Vi jobbade som fan för att betala av allt. Sedan hittade vi vår pärla. Kolla in oss om ni vill på ”HusbilenFranny” på FB. Skit i vad de avundsjuka säger och NJUT av husbilslivet, det gör vi.

 12. Brukar läsa Era trevliga inlägg!
  Läsa om resor ni gör!
  Rest mycket själv runt om i världen!!
  Kungliga svenska avundsjukan
  Är inte kul bli drabbad av!
  Fortsätt res ha kul ,läser om Era äventyr o gläds med er!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *