Jag har bestämt mej!

Jag har bestämt mej!

Har nu på morgonen bestämt hur jag ska jobba i höst. Under den här våren har jag ju jobbat 5-dagarsvecka, mot 2-3 dagar förut. Det har funkat, men knappt… Eftersom jag ju fram tom för en kort tid sedan varit ensam om att få allt att funka här hemma, har det varit knepigt att få ihop det med hundar och ungar. Även ungarna har blivit lidande på andra sätt som jag inte tycker om.
 
Efter att ha pratat med Vännen och rannsakat mej själv har jag nu kommit fram till att jag kommer återgå till 2-3 dagar. Måndag och tisdag blir mina fasta dagar och torsdagarna kommer jag att vikariera för Vännen när han gör annat. Även han säger upp onsdagar och fredagar, och kommer försöka jobba på annan plats på torsdagarna. Det är därför jag ska vicka för honom då och då…
 
På så sätt får jag nästan samma lön, han kommer förmodligen att tjäna mer. Jag får mer tid för barnen och vi alla fyra får mer tid tilsammans. Så rent krasst blir det samma ekonomi, men mer tid. Eftersom Senior börjar i nian till hösten och kommer ha mer betygskrav på sej, kommer han behöva mitt stöd mer än tidigare. Han har ju trots allt ett funktionshinder som han behöver hjälp med.
 
Det känns jättebra att ha kommit fram till detta och nått ett beslut. Mina chefer blir väl inte så lyckliga, men jag har bara hoppat in under våren för att vara schysst (och för att jag var pank) – jag har inget avtal eller annat bindande. Så jag hoppas att de förstår min situation och att de kan se det som att jag löste deras vår istf att jag skapar problem till hösten. Jag måste se till vårt bästa i första hand.
 
Eller?
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *