Jag visar er Brilliance of the Seas!

Jag visar er Brilliance of the Seas!

Jag vet inte hur många av er som varit på ett större kryssningsfartyg, men eftersom det inte är den vanligaste resa man gör så tänkte jag att några av er kanske är nyfikna på hur det faktiskt ser ut ombord. Så nu tänkte jag ta er på en rundtur ombord och visa er Brilliance of the Seas. Häng med!

Innan vi gick ombord i måndags fick vi sk Seapass, det är vår id, vår hyttnyckel och helt enkelt hela vårt liv ombord. Har vi inte vårt seapass med oss får vi ingen mat, ingen dricka och inte ens gå av båten när vi kommer till en hamn. Det ska vara med oss hela tiden, vart vi än är!

Vi gick ombord på plan 5, där finns ett galleri, shoppar, teater och lite annat smått och gott. Här är vi inte särskilt mycket, bara för att titta i butiker och samlas i teatern när det är utflyktsdax. Men vi tar det från botten!

På minus 1 bor en del av personalen, förmodligen även på 0 och 1 – men det har vi inte fått bekräftat. På plan 2 finns sjukstugan och här går man av båten när den ligger i gästhamnarna, antingen via en brygga eller med båttransport. Här finns metalldetektorer, röntgen och passkontroll/seaspasskontroll. Man kollar id vid både avstigning och påstigning. med tanke på att det är drygt 2000 passagerare så går allt väldigt snabbt och smidigt.

På plan 2 och 3 bor fler av personalen, lite chefer och sånt och på plan 4 äter vi. Här finns Minstral Diningroom, där vi varje kväll får fantastiska trerättersmiddagar. Vi får en meny att välja ifrån och är vi det minsta missnöjda med maten, så ger man oss mer än gärna något annat. Varje kväll är det en ny meny och det finns faktiskt tom lågkalorialternativ. Vi får väl se om det hjälper…

På plan 4 ligger även receptionen och utflyktsbokningen. Det jobbar 5-6 personer konstant med att hjälpa alla oss passagerare på alla sätt för att göra oss nöjda. Här finns också en scen med livemusik. På 5an är det alltså shopping!

På plan 6 hittar vi några av de restauranger som inte är förbetalda. Vill man äta här så kostar det lite extra och förmodligen är maten också lite extra. Chefs table har bla en avsmakningsmeny som nog inte går av för hackor! Här finns även en bar och en pub, biograf och Casino Royal.

På plan 7 – 10 är det bara hytter. Våra bordskamrater bor på plan 7 och vi på plan 10.

Uppe på plan 11-12 hittar vi ett SPA och ett fitnesscenter, de har alltså två våningar. På 11 har vi ett inomhusbad med utomhuskänsla, typ en relaxavdelning med bubbelbad och pool. Här finns även ett litet café där man kan äta lättare måltider och snacks. Å utanför dörrarna ligger huvudpoolen, med bubbelbad, bar, solstolar och storbildsskärm med film. Längst fram på plan 11 ligger bufférestaurangen Windjammer, där vi oftast äter vår frukost. Men här kan man även äta lunch och middag i bufféform.

På 12an finns motionsspåret som går runt båten och är 250 meter för ett varv. Här finns även äventyrs bad för barn och lekrum. En arkadhall med spel, basketplan och en skybar. Högst upp på plan 13 finns en klättervägg och äventyrsgolf.

Vår båt är alltså inte jättestor ur kryssningssynpunkt, men inte jätteliten heller. Ganska lagom tycker vi efter att idag ha sett Harmony of the Seas som var gigantisk. Å med tanke på att de har tre gånger så mycket folk så tycker vi att vår ”lilla” båt räcker gott. Särskilt när man ska av och på båten vid utflykter.

Här finns alltså något att göra hela tiden om man vill. Vi har hittills mest varit på utflykt och nästan bara i hytten nattetid. Men nu är det bara ett par utflykter kvar och sen kan vi utnyttja båten lite mer. Vi har inte ens badat! Men snart så ska gymmet testat och jag riktigt längtar efter att få ligga i bubbelpoolen. Kanske imorrn eftermiddag när vi kommer tillbaka från Pompeji…

Hoppas ni gillade vår lilla rundtur  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *