Jakten på dos 3

Jakten på dos 3

Första dagarna i Spanien fick jag det efterlängtade sms:et om att det var min tur att vaccineras. Jag tog dos 2 innan midsommar, så det var mer än dax. Jag kunde gjort som de andra gångerna och ta första bästa tid, men det gjorde jag inte…

Martin är yngre än mej och har legat efter några veckor med sina vaccineringar. Nu var jag ju ändå bortrest och skulle inte kunna ta tredje dosen förrän jag kom hem. Så den här gången väntade jag in honom, så att vi kunde ta sprutorna samtidigt. Han skulle bara få sitt sms också, som vi väntade…

Men så för ett par dagar sedan kom det och vi loggade in på ”Alltid Öppet” och började leta vaccinationstid. Det var inte så lätt, de flesta vaccinationsmottagningarna finns ju inte längre. Vi skulle komma hem 15/1 och ville gärna fixa det direkt dagen efter eller på måndagen – men det gick inte. Första tid var först en vecka senare. Den bokade vi.

Men så kom jag att tänka på vår vaccinationsbuss som kör runt här i Botkyrka. Där är dropp in, vi tänkte att den kan vi ju alltid försöka med. Och det funkade! Söndagförmiddag, ca 12 timmar efter hemkomst satt sprutan i armen! Tjoho!

Bussen stod i Alby och öppnade kl 10. 40 minuter senare var allt klart och den bokade tiden kunde avbokas. Så himla skönt! Efteråt storhandlade vi och kommer att sitta i corontän närmaste veckan. Minst. Mer och mer ställs in, så vi blir hemma oavsett.

Under söndagen stuvades resten av julen undan, väskorna packades upp och tvättmaskinen fick jobba. Allt för att förbereda och underlätta ev sjukdom eller reaktion på sprutan, men såhär 24 timmar senare är det knappt ens ont i armen. De andra gångerna var värre.

Nu är vi alltså hemma igen och vardagen tar vid som vanligt med promenader, träning och jobb. Mitt gula träningsrum välkomnade mej hem i morse. Första passet är gjort, det kändes faktiskt jättebra! Nu funkar kroppen igen 🙂

Grejen med allt: vaccin, sol, värme, träning, promenader mm, är ju för att hålla mej frisk och ha en kropp som fungerar. Det är inte självklart att ha det, jag vet tyvärr hur det är när den inte gör det. Så jag kämpar på. För att kroppen ska göra det jag ber den om, så länge som möjligt.

Gör du något särskilt för din hälsa?

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

14 svar på ”Jakten på dos 3

 1. Vad skönt att ha fått tredje dosen! Om 2v är det min tur!
  Jag försöker träna men är inte lika duktig som dig på att prioritera det för mig själv, tyvärr.. Jobba på det! 🙂

 2. Nä vet du vad nu blev jag rejält avundsjuk! Jag vill också ha ett träningsrum! Är det okej att tvinga sina barn att dela rum så jag får ett träningsrum? 😛
  Jag ska få min spruta antingen den 24 eller så får jag vänta ytterligare en vecka, beror på om de hinner med det den 24. Jag hade ju Covid för ett år sedan och blev tack och lov inte så sjuk eller jag hade som en seg förkylning bara. Men man vet aldrig hur det blir om man får det en andra gång.

 3. Skönt att få det gjort. Själv får jag vänta till februari. Träningen är viktig för mig och just nu letar jag efter en ny träningsform som är roligare än gymmet.

 4. Härligt att ni fått dos 3. Jag har inte för så längesen fått dos 2 så jag får vänta ett tag till. Jag försöker lyssna till min kropp dagligen, två dagar med ihållande huvudvärk har gjort att vi varit hemma och vilat. Dricker mycket vatten och rör mig i den mån jag kan! 🥰

 5. Träningsrum låter lyxigt. Det får vi inte plats med här hemma. Däremot så ska jag börja provträna på gym idag vilket jag är lite laddad inför.

  Imorgon sticker de mig i armen igen för dos 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *