Kanske löser sej :-)

Kanske löser sej :-)

Ända sedan vi började fixa med vardagsrummet i april/maj har jag sagt att jag vill ha huset i ”nyskick” när Senior fyller 18 i slutet av augusti. Vi är på god väg, men nu har det sett ut som att vårt fönsterbyte inte skulle hinnas med till dess. Men! Jag ringde Tomten idag, vår snickarkompis, och han sa att han nog kunde hjälpa oss redan nästa vecka! Yes!!!

Jag vill ha den där känslan som man får när man ska sälja sitt hem. Ni vet… man har fejat och donat, fixat den sista listen, målat en skavank här och där. Så tar man bilder och sätter ut sitt hem till försäljning och nu är det ju så fixat och fint att man undrar varför man ska sälja. DEN känsla vill jag ha utan att sälja… fattar ni?  Å jag är på god väg!

Lilla toan, hallen och trappen upp är klar.Vardagsrummet är fixat, men fortfarande stökigt. Nu är det inte bara Seniors sovrum som tar plats där, utan även grejer från Juniors sovrum som vi började med igår. Det mesta som står lagrat i vardagsrummet ska ner i källaren, det är grejer som killarna stuvat undan som de får med sej när de flyttar hemifrån.

Senior stortrivs i sitt nya sovrum, det är superfint! Igår började vi med Juniors rum. Det kommer nog att gå ganska fort. Tapeten går snabbt att riva bort och det behövs knappt spacklas alls. Kanske sätter jag första tapeterna idag innan jobbet, eller också fortsätter jag riva de andra väggarna. Det är så mycket grejer där att vi inte kan ta ut allt, så vi får göra en vägg i taget hur som helst.

Eventuellt har jag hittat bården till köket, kanske alltså… blir det den så ska vi bara köpa målarfärg och måla köket. Sen är det också klart! Å då är allt vi tänkt göra fixat! Sen ska vi gräva upp och täta ett hål i källarväggen, men det är ju ute det och syns inte inne.

Så min plan håller nog och jag är inte ett dugg stressad. Går det så går det! Allt vi gör just nu är kul och kostar inte skjortan. Jag vet vad jag vill och går mycket målmedvetet framåt. Tur att vi är lediga så mycket som vi är just nu!

Allt känns toppen! Äntligen kan jag få det hem jag drömt om! Det tog ”bara” 18 år…

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *