Kärt återseende på Viktväktarna i Huddinge

Kärt återseende på Viktväktarna i Huddinge

Ett av de roligaste jobb jag haft har varit på Viktväktarna. Det där att se folk växa ju mindre de blir är så häftigt! Å särskilt att se hur de blir friskare och modigare, våga ta plats, det är det bästa av allt.

I 14 år jobbade jag på Viktväktarna och nu är det fyra år sedan vi slutade. Martin och jag hade många klasser och det var även stora klasser, vi träffade nog 400-500 pers i veckan när det var som mest. Personer som ville gå ner i vikt och litade på att vi kunde hjälpa dem. Å det kunde vi! Vi fick väldigt många hela vägen in i mål och är superstolta för jobbet vi gjorde.

Av olika anledningar har jag bara varit tillbaka och hälsa på ett fåtal gånger sedan vi slutade, men igår var det dax. Huddinge var ett av våra härligaste ställen och den nya coachen där välkomnade mej. Jag förvarnade om att jag skulle komma och hon frågade om jag hade lust att säga några ord. Det gör jag så gärna! Många av våra gamla medlemmar är ju kvar, jag vill gärna peppa dem lite extra om jag kan.

Jag fiskade upp Nadja på vägen som också ville åka dit och kolla läget lite. Det var nästan som att åka hem, konstigt att en väg kan vara så bekant och kännas så hemma trots att det är så länge sedan. Vi hälsade på Christina som nu är coach, Anna i kassan och Wivi som var vår vägare även då och sedan började medlemmarna att trilla in. Så många välkända ansikten, tack o lov såg alla lika glada ut när de såg mej. Många kramar blev det. Självklart vägde jag mej, jag lyckades tom rota fram min guldbok  🙂

Veckans tema var belöningar och då det var exakt på dagen fyra år sedan min stora belöning (bröstförminskningen) berättade jag lite om det. Men jag skickade även med några grejer som jag tycker är extra viktiga och även vill skicka med till er. De flesta vill ju att viktresan ska gå snabbt och blir frustrerade när det ”bara” blir typ 0,3 på vågen. Men! Bragden är inte att gå ner snabbt i vikt, utan att orka hela vägen in i mål och sedan stanna där. Upprepa detta för er själva några gånger… Jag snittade 1 hekto i veckan, DET är långsamt – men jag har hållit vikten i många år nu.

Jag skickade också med att det inte finns något som heter fusk när man går på Viktväktarna. Allt är tillåtet och man får äta allt, men inte alltid… jag gillar inte heller ordet unna, som för mej är en ursäkt att äta eller köpa något. Och att tänka långsiktigt, Viktväktarna är ingen kur – det är en livsstil. Å känns det jobbigt att jaga hekton så kan det vara lättare om man tänker hälsa istället för vikt. Det som är bra för hälsan gynnar oftast även vår viktnedgång. De här grejerna har iaf underlättat för mej att orka och tänker att det kanske kan hjälpa fler.

Planering är A-O för mej, så därför delade jag även med mej av länkar till olika sidor med recept bla mina egna veckomenyer förstås, ni hittar dem HÄR. Alla rätter är med recept och uträknade SP. Alla rätter är hämtade från Du i Fokus.

Jag är så osvensk att jag säger att vi var jäkligt bra på det vi gjorde och jobbade suveränt ihop. Martin och jag var ett team både hemma och på jobbet och visste exakt vart vi hade varandra. Vi hade roligt på jobbet och det var väldigt konstigt att sluta efter så lång tid och vänja sej vid att vi skulle jobba på olika håll på dagarna. Men det har ju gått bra det med  🙂

Att komma tillbaka till Huddinge och träffa alla var jätteroligt och lite konstigt. Det känns som ett helt annat liv på nåt så sätt. Det är så mycket som hänt sedan dess. Bara första sommaren opererades jag två gånger. Vi krockade med en älg och höll på att stryka med. Vi förlovade oss och gifte oss. Barnen har flyttat ut och vi har en helt annan vardag än då. Jag är friskare och mår mycket bättre och trivs verkligen med mitt liv idag, ändå saknar jag det lite… kontakten med alla medlemmar och att se dem lyckas.

Så nu ska jag inte låta det gå så lång tid till nästa gång jag hälsar på. Nu vill jag vara med lite igen. Tack Christina för att jag fick komma och störa lite och tack alla härliga medlemmar i Huddinge som kom ihåg oss. Jag kommer snart tillbaka, om jag får. Under tiden kan ni följa mitt liv som guldmedlem på Instagram @marlenerinda Kanske kan jag peppa lite därifrån också  🙂

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *