Måste förbereda inför nästa sommar

Måste förbereda inför nästa sommar

*** I samarbete med Bygghemma.se***

För massor med år sedan skaffade jag en luftvärmepump för att få ner uppvärmningskostnaden lite. På vintern gav den en skön värme och på sommaren ställde man om den till AC och fick på så sätt svalt inomhus. Fram tills för något år sedan… då började AC:n läcka… vattnet rann längst väggen på den nya tapeten… suck!

När det uppstår problem för mej så tar jag antingen tag i det direkt eller stoppar huvudet i sanden. När det gäller luftvärmepumpen blev det mest det andra alternativet. Jag förstår mej inte på mackapären och det är stora pengar. Förmodligen behövs bara en service, men bara det kostar rätt mycket och vem kan göra en sån? Å andra sidan är vår apparat gammal, så det bästa kanske ändå är att skaffa en ny?

Problemet är dessutom bara på sommaren när det är varmt, övrig tid glömmer man bort det. Nu i somras blev ju problemet lite tydligare kan man väl säga. Vi kunde ha AC:n på 2-3 timmar sen fick vi gå och torka droppar tills vi tröttnade och stängde av den, så nu har jag börjat kolla runt efter en ny. När vi behövt andra grejer här hemma, typ när vi bytte alla våra fönster, så har vi köpt från Bygghemma.se och alltid varit nöjda. De har ett stort utbud, bra priser, schysst kundtjänst och man får grejerna hemkörda och även monterade. Sånt är väldigt smidigt! Alltså började vi kolla där.

Så nu står vi i valet och kvalet… om nästa sommar bli lika varm som i år så måste vi ju göra nåt och vi vill tills dess ha en behaglig värme inne i vinter. Ska vi ha en ny så är valet av inköpsställe glasklart, frågan är bara vilken mackapär man ska ha. Jag har kollat in en värmepump av märket Mitsubishi från bygghemma.se som verkar prisvärd, miljövänlig och lagom till vårt hus. Men vilka egenskaper är viktiga? Kan ni något om luftvärmepumpar så är ni mer än välkomna att ge oss tips om vad man ska kolla på. Vi måste göra något!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *