Klockrent

Klockrent

Begravningar är ingen rolig historia, men det finns begravningar osså finns det begravningar. Som jag skrev tidigare så är en begravning av en ung människa väldigt annorlunda mot när en äldre ska begravas. I det här fallet var det alltså en 20-åring och vän till familjen som vi skulle ta avsked av. Å det blev klockrent, helt och hållet han till 100%!

Fredrik var en spjuver. När han log glittrade ögonen och han såg full i fan ut. Han var en retsticka som levde sitt liv i 180, hela tiden! Kastade han sej inte ner på en cykel för brantaste backen, retade han sin familj till vansinne eller gjorde dumheter som att surfa på tåg. Han levde fort, kanske för att hinna så mycket som möjligt?

Att då avsluta begravningsakten med Dont Stop Me Now av Queen, var så rätt. Den texten är helt och hållet han. En stund som varit full av allvar och många tårar, blev helt plötsligt lite lättare och framkallade ett igenkännande leende på mångas läppar. Flera sjöng med, bla Senior och Fredriks mamma. Ibland kan man känna att musik man hört på en begravning är svår att höra i efterhand. Men jag tror att just den låten kommer att ha ljusa minnen i fortsättningen.

Visst var det en jobbig begravning på många sätt, men den var ändå mycket ljusare och finare än jag hade förväntat mej. Mina två fina killar reagerade på helt olika sätt, de satt på var sida om mej. Visst var vi alla ledsna, men de kunde ändå prata med Fredriks familj och ge dem sitt stöd. Precis som vi alla gjort hela tiden. Vi är inte anhöriga, men väldigt nära… en knepig sits faktiskt.

P3 har gjort ett program om Fredrik, första avsnittet sändes igår. Lyssna gärna här… Andra avsnittet sänds ikväll 19.03. Lyssna gärna tillsammans med era ungdomar, de kan behöva höra detta… Programmet heter Verkligheten i P3.

En tung dag kommer att avslutas med mys för hela familjen. Godispåsen är inköpt och pizzan ska bakas. Vi ska rå om varanda. Tillsammans. Det är extra viktigt just idag. Samtidigt går våra tankar till Fredriks familj som nu ska gå vidare, en person för lite. Det går, men det är fruktansvärt svårt!

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *