Knepigt…

Knepigt…

Att ha en konflikt med någon sliter på en oavsett vem man har konflikten med. Är det dessutom en närstående så är det riktigt jobbigt. I vårt fall är konflikten ett varigt sår som drabbar många runt omkring. Å precis när man tror att det där såret börjar läka så kommer någon och börjar pilla i sårskorpan och en ny infektion uppstår. Det här blir ju en ganska påtaglig stress för kroppen och i mitt fall sätter sej stressen på hörseln. Jag var till läkaren i onsdags som konstaterade att jag håller på att bli sjuk av stressen… igen… men jag har klarat mej i 10 år och det är ju bra! Men att höra dåligt för med sej en positiv grej och det är att jag inte hör när Martin snarkar!

Förra gången (-99) jag gick in i väggen var det inte bara hörseln som sa upp sej, utan det mesta i kroppen. Jag borde fattat det långt tidigare då, men som skild och ensam med två ganska sjuka små killar kunde jag inte stanna upp för minsta krämpa utan var tvungen att springa vidare. När utbrändheten var ett faktum och läkaren beordrade mej vila, tog det hela tre år innan jag fungerade igen. Å då är det inte tal om att man blir som vanligt igen, det blir man aldrig efter en rejäl utbrändhet. Jag är inte alls lika stresstålig nu som jag var förr, jag har svårare att fokusera och koncentrera mej och som nu… kroppen talar tydligt om för mej på ett ganska tidigt stadium att jag måste bromsa. Klart jag har fått signaler förut också, flera gånger… och då har jag kunnat stanna upp och ta igen mej. Den här gången gick det inte.

Det är ju inte så lätt att hoppa av stress-tåget när stressen är ofrivillig och man inte kan lyfta bort den konfliktfyllda personen ur sitt liv. Man får lixom bara försöka att uthärda, smita ifrån när det går och göra det bästa av situationen. Ta vara på sekunder av lugn.

Idag börjar semestern. Tyvärr är vädret rätt trist, å andra sidan är det fullt tillåtet att kura i soffan då. Bilen är på service och där kom första semestersmällen, 7000 spänn… vi hade räknat med hälften, så där försvann en stor del av semesterkassan. Jaja, vad är väl en bal på slottet? Tur vi lever billigt och kan trolla med knäna. Semestern har börjat – be happy!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *