Läser morgonens nyheter…

Läser morgonens nyheter…

Det var segt att vakna i morse, så jag väntade till det blev förmiddag  🙂
Det första jag gör när jag vaknar är att läsa tidningarna på nätet, oftast blir jag arg och förfärad – sällan blir jag glad av nyheterna. Varför skrivs det så lite positiva grejer?

Men idag var det iaf en positiv nyhet: Lille Hugo får hjälp i Sverige och behöver inte åka utomlands för vård. Efter nyår får han den benmärgstransplantation som han så väl behöver. Då är det bara att hoppas att allt ska gå bra! Skönt att han slapp göra som Kristoffer som blev svårt skadad i en trafikolycka. Nu sitter han där med miljonskulder resten av livet… usch och fy och blä!

Har ni pyntat er ordentligt med reflexer? Vet ni hur dåligt man syns just nu på kvällarna? Jag vet! Jag har nämligen varit såååå nära att köra på folk i mörkret. Människor som tror de är odödliga och bara kliver rakt ut i vägen, ibland på övergångsställen – ibland inte… men det spelar ingen roll när man inte syns! Och vet ni? Om ni kliver ut i vägbanan utan att synas och jag kör på er, då är det JAG som är skyldig!

För några år sedan körde en av mina bekanta på en tjej som kom springande över vägen. Hon dog. Nu visade allt att han inte varit skyldig till olyckan, men att leva med vetskapen att han kört på henne och att hon dog har varit otroligt jobbigt för honom. Jag vill inte vara med om det! Därför har det hänt att jag stannat bilen och kastat reflexer efter folk som överraskat mej i mörkret.

Jag vet inte om det var fallet med den 83-årige mannen i Göteborg. Men det skulle inte förvåna mej…

Så ta hand om er! Ta på reflexer och mössa, så blir ni både sedda och håller er varma  🙂
Ha en bra dag, det är ju torsdag! Imorrn har vi helg igen! Då ska vi jula till det hemma hos oss; det blir pepparkaksbak och pyntning i hela huset. Äntligen advent!

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.