Läskigt på väg till jobbet

Läskigt på väg till jobbet

När jag åkte till jobbet nu på eftermiddagen började en buss att brinna precis framför mej. Jag stod brevid en hållplats och hade stannat för rött ljus. Så jag svängde av vägen och tog fram brandsläckaren som jag alltid har i bilen. Sprang över körbanan och fram till bussen och började spruta. En kille ur en annan bil sprutade med sin släckare.
 
Bussen hade inte så många passagerare, de hade hunnit ur och stod vid vägkanten. Polisen och trafikledningen var också där, men ingen av dem hade brandsläckare. Brandkåren hade inte kommit. Nu brann det itne så mycket, så vi kunde släcka med våra små bilsläckare och det var ju bra. Fick en ny brandsläckare av polisen som kom till platsen efter en stund.
 
Sen när jag åkte hem, så var det en bilolycka med flera bilar inblandade. Mängder av ambulanser, poliser och brandmän var på plats. Bärgarna hade redan börjat rulla upp flera bilar på sina flak. Vädret var inget vidare, dålig sikt och regnigt, nästan mörkt. Men jag är nästan säker på att det var avståndet som var orsaken, annars hade ju inte så många bilar varit inblandade. Jag hoppas bara att ingen var allvarligt skadad…
 
Så idag var det ingen trevlig dag i trafiken, Annars brukar jag råka ut för en och annan broöppning. Men att släcka brinnande bussar har jag aldrig varit med om, hoppas jag slipper göra det fler gånger.
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *