Lugnt och skönt i valtider

Lugnt och skönt i valtider

Detta är första valet sedan 1998 som jag inte engagerar mej och jobbar häcken av mej för det jag tror på. När jag hoppade på politiker-karusellen hade jag ingen aning om vad ett val innebar eller hur mycket jobb det var. Jag hade heller ingen aning om hur kul det var och hur många nya bekantskaper man skulle skaffa sej.

Under de tre riksdagsval som jag deltagit i har jag lärt mej massor! Sen har det ju varit andra val däremellan som också var en bra och lärorik skola. Under den här tiden har jag också fått förmånen att sitta som valförrättare och lärt mej organisationen bakom valen. Det är något alla borde göra.

Så jag tycker nog att jag har en ganska bra helheltsbild av hur ett val går till och hur det demokratiska arbetet fungerar. Jag har alltid älskat att vara med i valrörelsen! Att dela material, prata med människor i valstugan, sitta i debatter osv. Trodde jag skulle sakna det enormt mycket, när jag i vintras insåg att jag nog inte kommer att vara med i år. Men jag saknar det faktiskt inte ett enda dugg! Det känns däremot väldigt skönt att inte vara slagpåse i valstugan, att slippa bli hotad och ha polisen runt sej hela tiden (de är jättevtrevliga, men ändå), att inte behöva springa runt halva nätterna med valmaterial i folks brevlådor och därefter drömma om brevlådorna… Jag kan också erkänna att jag inte sett en enda debatt på tv, har ingen som helst lust faktiskt.

Ämdå är jag alltså otroligt intresserad av det som händer och det politiska livet, men debatterna tycker jag är otroligt ointressanta. Där sitter ett gäng politiker och bara kastar skit och är oförskämda. Hellre pratar jag med dem själv eller läser vad de vill åstakomma. Sen ser jag mycket på vilka som syns när det INTE är valtider. De som är aktiva även de andra 3,5 åren av mandatperioden får min röst, inte den som bara poppar upp ett par månader var fjärde år.

Jag har redan röstat. På Ica-Maxi! Vilken toppen-grej att man kan rösta när man ändå är där. Precis som att man kan gå på apoteket när man storhandlar. Super! Dagen innan valet ska jag och Martin sortera förhandsröster i kommunalhuset och på valdagen sitter vi och tar emot röster hela dagen. Det ska bli himla kul och ger ett bra tillskott i kassan. Alla kan sitta som rötsmottagare. Det är bara att kontakta valnämnden i din kommun inför nästa tillfälle.

Under den här valrörelsen har jag haft det lugnt och skönt. Jag ser mina fd kollegor blir tröttare och tröttare. Jag kan bara önska dem lycka till och hoppas att de får de resultat som de önskar och förtjänar. Nästa gång kanske jag är med i leken igen… den som lever får se…

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *