Magnus & Brasse is da shit!

Magnus & Brasse is da shit!

Igår fick vi tillbaka Minior igen. Under veckorna som gått har vi funderat på hur vi ska kunna hjälpa honom framåt med hans läsning och frågat runt efter appar som funkar bra. I förmiddags laddade Senior ner en som Minior gillade och höll på med en stund. Ord med tre bokstäver går ganska bra, särskilt om det jublas när man gör rätt. Men det är ju det där med vilken bokstav som heter vad och hör ihop med vilket ljud? Inte så enkelt, men på nåt sätt ”ser” han ändå hur orden stavas utan att direkt kunna varken bokstäver eller alfabetet.

Vi åkte iväg till Second Hand för att köpa ett svensk/engelskt lexikon till Smile i Gambia och passade samtidigt på att kolla efter bra böcker för första läsningen på egen hand. Då hittade vi Magnus & Brasses lektioner på CD-rom till PC. 50 spänn för bägge kunde det ju vara värt att testa. Det har ju funkat på miljontals med ungar, bla mej själv och mina odjur – varför inte på Minior???

Väl hemma installerades den första CD´n och Minior var med på noterna direkt. Han stampade takten och sjöng med i sångerna. Först hjälpte Martin honom att klicka runt, men efter en liten stund klarade han allt själv. Innan middagen satt han vid datorn i säkert en timme innan han tröttande. Vi har aldrig sett honom göra något på egen hand så länge förut, max 5 minuter har det gått innan han haft tråkigt. Nu sjunger han alfabetsvisan hjälpligt, så det var tydligen en hit! Tack Magnus och Brasse för att ni hjälpte oss, 40 år efter att programmen sändes första gången på tv  🙂

Nu får vi se hur det kommer att gå med läsningen, räkning är han redan en hejjare på. Men man vet ju aldrig vad som händer längre fram. Jag hängde med och kunde hjälpa mina killar fram till åttan ungefär, sen blev iaf matten för krånglig för mej. Då hade det varit bra om Allakando hade funnits. Det är en läxhjälp som klarar alla möjliga ämnen och som kan komma hem och hjälpa eleven. Det är ett sätt att slippa tråkiga konflikter vid läxläsning eller som hjälp när ens egen kunskap brister. När vi behövde hjälpen fanns inte RUT-avdraget för läxhjälp, men idag gör det ju det. Så vem vet… jag kanske hade testat. Det är iaf bra att möjligheten finns för den som behöver och är intresserad av att testa.

Än så länge kan vi iaf hjälpa Minior, men man vet ju inte vad som händer längre fram. Så länge kör vi vidare med Magnus & Brasse, nu ska vi försöka få tag i filmerna så han kan se dem på tv också. Stackarn han kommer väl drömma om bokstäver snart, men nånstans har jag hört att man lär sej även i sömnen. Så varför inte???

Har ni tips på appar till en android surfplatta så får ni gärna hojta. Vi testar gärna fler  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *