Man blir lite förbannad!

Man blir lite förbannad!

Har en kompis vars dotter skrev en uppsats i skolan häromdagen. Jag vet inte vad ämnet var, men tjejen skrev iaf om ett par tjejer som blivit kära, gift sej och skaffat barn. Inget särskilt med tanke på att det ändå är 2010, tycker jag… tycker tjejens mamma… det tyckte inte skolan…

Min kompis fick nämligen ett samtal hem från läraren som tyckte det var upprörande och snuskigt! Man kan då genast anta att denna lärare är 78 år gammal och pingstvän eller nåt… men nääää, tyvärr inte kanske man ska säga… han är 40 år! En människa som ska lära våra ungar hur världen fungerar, helst utan värderingar, någon som är med ens barn många timmar per dygn. Att som lärare inte acceptera att den här tjejen är fullkomligt fördomsfri är riktigt illa!

Visst kan man vara rädd för det okända, men detta är faktiskt larvigt! Jag är glad att mina ungar haft nära kontakt med både bögar och flator sen de var små. Att en av ungarnas lärare faktiskt gjort det tjejen skrev om är inte särskilt konstigt eller äckligt på något sätt. Vi önskar henne bara lycka till med ”Liten” och sitt liv i övrigt. Hur kan kärlek vara ”upprörande och äckligt”? Hur kan ett barns liv vara ”äckligt”? Å vem har rätt att dömma?

Jag tyckte att min kompis skulle anmäla läraren och tom prata med media. Hon börjar med att skriva ett mail till skolan, så får vi se vad som händer. Det lustiga i allt detta är att kompisen själv just utbildar sej till lärare… hon kommer definitivt inte ringa hem till några föräldrar om såna här grejer!

Jag förstår mej inte på folk ibland, rätt sällan faktiskt…

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *