Mårten Nylen ger positiv energi!

Mårten Nylen ger positiv energi!

Jag och ett tiotal andra bloggare hade förmånen att äta frukost och samtidigt lyssna på Mårten Nylén i morse. Ni vet han som var en av tränarna i första säsongen av Biggest Loser Sverige. Ett energiknippe utan like som dessutom sprider frikostigt av goda råd och pepp och smittar av den där härliga energin.

Vi fick en god frukost bestående av en härlig macka, te/kaffe, juice och flingor med fil/yoghurt/mjölk. Det var Quaker som bjöd in för att vi skulle få smaka den nya frukostflingan Havrecrunch Flakes & Granola som var himla god! Så där knaprig som en flinga ska vara, utan att bli blöt och sunkig efter att ha legat i yoghurten i tre sekunder. Flingan är rostad och innehåller 63% fullkorn, 7% kostfibrer och 6% fett. Vet inte vad det blir i PP, men det är enkelt att räkna ut för den som är intresserad. Gå gärna in HÄR för att läsa mer och vara med och tävla om en säng från Hästens.

Medan vi åt fick vi alltså lyssna på Mårten som trycker mycket på att man ska försöka vara positiv. Att vakna och tänka positivt redan från början gör en bra dag bättre och en tråkig dag bra, typ… Positiva energier förökas och gör det mesta lättare och att då börja dagen på ett bra sätt med tex en bra frukost är ju helt rätt. Men ibland är det ju svårt att hitta det där positiva i livet och då skulle man försöka ställa sej på en pilatesboll eftersom det inte går att låta bli att garva medan man försöker. Det var jag ju direkt tvungen att berätta för våra medlemmar och det blev många tummar upp på Facebook.

Våra fina medlemmar som vi vill allt det bästa! Jag ska springa Vårruset med 20 av dem och det ska bli så himla kul! Förra året var vi hela 34 stycken och vi hade en grym kväll! Så just nu samlar jag smågrejer att lägga i en goodiebag som de ska få och nu börjar grejerna trilla in. Det är lika spännande varje gång man ska försöka få ihop något, man vet aldrig vad resultatet blir. Men mottagarna blir så otroligt tacksamma vad de än får. Jag berättade för Mårten att jag ska springa Vårruset med våra medlemmar som alla är i olika storlekar och åldrar och han tyckte det lät skitroligt, särskilt att det är ”vanliga” människor som gör en sån grej tillsammans. För det är ju precis det vi är; vanliga människor. Å vi vanliga människor kan också! En himla massa faktiskt!

För att återgå till Mårten… en otroligt trevlig människa med stor kunskap, humor, självdistans och ödmjukhet. Han gav oss tips på några bra övningar som man enkelt kan göra hemma, man behöver ju faktiskt inte gå på ett gym. Han uppmanade till promenader, tänk bara på Ralf som var med i Biggest Loser och gick ner massor bara genom att gå hela dagarna och han uppmanar oss till att använda vårt sunda förnuft. Det låter ungefär som när Martin och jag prata med våra medlemmar; ”Man kan äta allt, men inte alltid. Skippa dieter och använd ditt sunda förnuft. Hitta ett sätt som passar dej som du kan väva in i ditt normala liv. Hellre en kort promenad än ingen motion alls. Ät dej ner i vikt. Motionera för att leva längre” Typ så. Vi är alltså på ungefär samma nivå kan man väl säga, förutom att han är grymt vältränad.

Men det kommer, det kommer… när jag kom hem från frukosten tog jag PT´n (hunden) i kopplet och gick iväg. Idag blev det en myspromenad, bara knappt 4 km i slö takt. Men det var så himla skönt! Solen sken och det var drygt 20 grader i solen. Härligt! Jag är inte där än, men i maj ska jag alltså springa 5 km. Det har jag gjort förr, det vet jag att jag klarar. Att ta hjälp av en ”riktig” PT däremot har jag aldrig gjort så det är jag lite nyfiken på. Kanske när alla operationer är över och jag kan leva normalt igen. Till hösten kanske? Men då är det plånboken som sätter stopp har jag en känsla av… jaja, man behöver lite drömmar och mål så det får väl bli en sån.

Den här frukosten gav mej otroligt mycket energi och jag delar gärna med mej så mycket jag kan. Du som behöver lite kan gärna suga i dej. Du som vill komma i form, gå ner i vikt, börja med någon aktivitet eller vad det nu kan vara. Sätt igång! Jag vet att du kan! Våga testa!

Å Du, börja dagen positivt  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *