MatHem.se

MatHem.se

Jag vet att ganska många av mina vänner använder sej av sån där matkasse som man får  hemlevererad. Det finns ju några företag att välja på och numera finns det även mängder med olika kassar att välja på. För någon vecka sedan var Annelie och jag inbjudna till Mathem/Tasteline för att se deras lokaler och äta lunch. 

Det är deras otroligt duktiga kock Marie Bergman som lagar all mat tillsammans med gästkockar som bidrar med recept till varje kasse. Vi fick provsmaka vecka 8:as matkasse med Tommy Myllimäki som gästkock. Det var fem olika rätter som alla var hur goda som helst! Det var en korvgryta, asiatiska(?) köttbullar, thailändsk(?) fiskgryta och Myllimäkis chilli som var så otroligt god att jag bara var tvungen att ta en gång till  🙂

Men innan vi åt visade VD och grundaren Tomas oss runt och berättade om företaget. Han berättade bla hur han och hans familj stått och plockat ihop matkassar tillsammans från början och hur lyckliga de var när de hämtade den första lastbilen med deras logga. Företaget har vuxit en hel del sedan starten och har nu 200 anställda och finns i hela södra Sverige upp till Stockholm.De senaste åren har de mottagit en mängd olika priser för deras företagsidé.

Men det är alltså inte bara matkassar man marknadsför, utan en hel matbutik på nätet. Man handlar enkelt genom att klicka på varorna och väljer sedan när man vill ha varorna levererade. Leveransavgiften beror på vilken tid på dygnet och veckodag man vill ha grejerna, men även om det finns någon granne som också har gjort en beställning och man då kan samköra grejerna. Det blir alltså miljövänligare att handla så här eftersom man försöker att koordinera körningarna till samma ort.

Det var en väldigt trevlig och intressant lunch och flera nya kontakter skapades. Men jag är fortfarande tveksam till att låta någon annan plocka ihop min varukorg. Inte för att jag inte får välja grejerna själv, utan för att jag gillar att handla. Jag tycker om att gå där och kolla efter fynd och träffa bekanta. I radioreklamen frågar man vad man skulle göra med all den tid man sparar genom att låta MatHem fixa handlingen. Men jag tycker inte det tar så lång tid… dessutom kan jag både gå på apoteket och hälsa på sonen på jobbet samtidigt. Men visst, för stressade småbarnsföräldrar kan det väl vara jättebra! Å nästan alla som jag pratat med är nöjda med sina matkassar, men de flest har inte provat att göra sina livsmedelsinköp via nätet än.

Men jag ska prova! När jag ska opereras blir det superbt att få grejerna hemkörda när jag inte får bära på några veckor. Så jag lovar att återkomma med recension  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *