Matsedel v 15

Matsedel v 15

Påsken är över och vi har varit ute med nya husbilen. Som vi längtat och vilken mysig helg vi fick! Vi hann precis hem innan det kom 7 meter snö och blev svinkallt. Så nu hoppas vi att värmen återvänder snabbt!

Det där med mat kan vara lite knepigt när man är ute och åker. Vi gör ungefär som hemma, den mat som lagas görs till fyra och två äts till lunch dagen efter. Vi har också pulled chicken i vår lilla frys, så vi kan göra goda sallader eller taco.

Vädret kan ställa till ens planer både när det gäller det ena och det andra. När våren kommer vill jag gärna ha lite lättare mat, som matiga sallader och annan kall mat – men när vintern kommer tillbaka är det kanske inte det man längtar mest efter. Då får man styra om sin planering lite, då är det himla bra att ha matlådor i frysen att plocka av. HÄR finns tips för matlådan 🙂

Just det! Ni är några som frågat vad siffrorna efter rätterna betyder. Det är för dem som följer Viktväktarnas kostprogram, hur mycket varje rätt ”kostar”, inget konstigare än så.

Vi gör så gott vi kan med maten helt enkelt – här är veckans matsedel:

Måndag: Tomatsoppa (4 P för hela satsen)

Tisdag: Lax Carbonara (1 P/port, plus pasta)

Onsdag: Kyckling med färskost och ananas (57 P för hela gratängen, plus ris)

Torsdag: Spagetti och kasslersås (5 P/port, plus pasta)

Fredag: Pasta med ajvar och kotlettsås (8 P/port plus pasta)

Lördag: Tofuburgare (fr 2 P per burgare, plus tillbehör)

Söndag: Kyckling- och spenatpaj (29 P för hela)

Nu hoppas vi att värmen ska komma och maten kan börja lagas ute ute framöver. Så det kommer fler recept som passar grillen. HÄR finns en hel del. Klickar på rätten så kommer ni till receptet där det även står uträknade P. Här finns ännu fler recept på grillat och tillbehör.

Vad det gäller veckans mat så ska ni passa på att göra mycket av kycklinggratängen och kasslersåsen och lägga i frysen. Tofu kan låta mysko om man aldrig testat, men våga! Burgarna är de saftigaste jag ätit! Detta är en väldigt god vecka måste jag faktiskt säga 🙂

Glad påsk!!!


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

2 svar på ”Matsedel v 15

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *