Matsedel v 18

Matsedel v 18

Så är alltså maj här, jösses va fort det går! Det säger jag iofs varje gång vi byter månad, men det går ju fort! Tycker inte ni det?

Ska sanningen fram så tycker jag att allt är rätt tråkigt just nu. Vädret kan inte bestämma sej och det enda jag tänker på är det där jäkla vaccinet. Jag har två återkommande frågor som maler i skallen: NÄR kommer värmen och NÄR får jag första sprutan?

Medan jag väntar på svaren fortsätter vi med bra mat, promenader, träning och vila. När värmen kommer får iaf jag mer energi, då ska vi börja med årets projekt och bygga altan på baksidan. Det får bli i den takt det blir, huvudsaken är att den är färdig när corona-reglerna lättar. Då kommer vi nämligen ha annat att göra än att bygga, som att träffa folk nån annanstans än hemma! Jag längtar!

Här är veckans matsedel:

(Färgerna och siffrorna är för Viktväktare)

Måndag: Bolognese med en tvist (Grön 12, Blå 4, Lila 4 plus pasta)

Tisdag: Lax med citron och broccoli (Grön 9, Blå 4, Lila 4 plus pasta)

Onsdag: Pastagratäng med kyckling (Grön 40, Blå 35, Lila 35 för hela gratängen)

Torsdag: Makaronilåda (Grön 13, Blå 12, Lila 12)

Fredag: Gratinerad kassler med vitlöksröra (Grön 3, Blå 3, Lila 3, per plus potatis)

Lördag: Kyckling med pizzatäcke (Grön 16, Blå 8, Lila 8 för hela gratängen plus ris/pasta)

Söndag: Grillat med vitkåls- och morotsgratäng (Grön 14, Blå 13, Lila 13 för hela gratängen)

Vi grillar nån dag varje vecka nu, HÄR finns massor med grilltips både på grillat men även på tillbehör till det grillade, samt efterrätter som passar till.

Den här veckan passar faktiskt allt i matlådan, så passa på att fylla frysen! Jag vill särskilt rekommendera vitkåls- och morotsgratängen som passar superbt till grillat eller som tillbehör till vilket protein som helst. Det blir mycket pasta den här veckan, det brukar bli så när maten ska passa i matlådan – men den går såklart att byta ut både mot ris, couscous och grönsaker.

Ha en fin vecka nu så hoppas vi att värmen kommer på riktigt snart.

Missa inga inlägg: följ bloggen på Facebook och mej på instagram

16 svar på ”Matsedel v 18

  1. Som vi längtar till detta är över. Har ju fått vaccinet, men då andra är klara är det väl dags för mig att vaccinera om mig. Dom pratar väl efter sex månader typ

  2. Allt du visar ser så så gott ut =) har fått båda sprutorna nu och jag önskar verkligen att detta skit tar slut snart för jag vet inte hur länge jag kommer att orka ha det så här, saknar min kusin men vi kan inte åka upp för dom är 6 och vi är 4 st.. Jag håller med detta väder är så tråkigt såg att det skulleregna hela veckan men en dag skulle även komma snö

  3. Hur handlar du för dina veckoscheman, vi gör ju också det nu vi brukar handla för tre dagar åt ggn. Så goda recepten ser ut =D

  4. Ja, det känns som en galet lång väntan på vaccin nu! Samtidigt som man läser om många lediga vaccinationstider – men hallå?!! Erbjud platserna till andra som är villiga att vaccinera sig! Ju snabbare alla blir vaccinerade desto bättre!

  5. Ja du de där vaccinen verkar det vara knas med. Flera tider står ju tomma vecka efter vecka vilket är helt galet. Sedan hoppas jag verkligen att de där vaccinen funkar så de inte ger biverkningar när de är framtagna så snabbt som de ändå är.

    Ha en fin start på veckan

  6. Det känns som att livet står på vänt just nu. Tror det gäller att försöka sysselsätta sig med annat för att inte tänka på hur tråkigt allt är just nu. Har stora svårigheter själv att motivera mig till saker just nu och det händer ingenting känns det som. Längtar så mycket efter att få slippa höra om och tänka på detta virus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *