Matsedel v 2 – Nu kör vi!

Matsedel v 2 – Nu kör vi!

Helgdagarna är över, tillbaka till verkligheten igen! Det är nu vårt nya liv börjar (igen). Kanske började det redan förra veckan lite smått eller kanske med en rivstart? Förr om åren hade jag en tendens att köra ”all-in” när jag skulle göra en förändring, sen lärde jag med att jag inte funkar så. Jag kan inte göra om hela livet, jag måste väva in det nya i mitt redan befintliga liv. Så funkar jag – hur funkar du?

Nu är det ungefär 23 veckor till midsommar, då vi återigen ska klä oss i tunnare sommarkläder. På den tiden kan man göra massor! Om du är som jag så kan du gå ner mellan 3 och 6 kg, är du som mer normala människor så kan du gå ner mellan 8-12 kilo. Oavsett vilken typ du är och hur fort du tappar kilon, så kan du göra en beständig förändring så att du inte bra går ner i vikt utan även klarar att hålla den nya vikten i längden. Det är väl dit vi alla vill komma.

Planering är viktigt och förenklar vardagen för de flesta av oss. Här är veckans matsedel:

Måndag: Krämig Tomatsoppa 3 SP Flex för hela satsen

Tisdag: Tonfiskgratäng 9 SP Flex

Onsdag: Pasta med kyckling- och spenatsås 2 SP Flex plus pasta

Torsdag: Färsspett med raita fr 6 SP Flex plus ris

Fredag: Tacogratäng fr 11 SP Flex

Lördag: Räkor med currypasta 3 SP Flex plus pasta

Söndag: Krämig kycklinggryta 3 SP Flex plus pasta

Allting den här veckan funkar till matlåda dagen efter eller i frysen. HÄR finns mängder med tips på matlådemat om ni vill ha fler tips. 

För nytillkomna läsare är det kanske på sin plats att berätta att det kommer en ny veckomeny varje måndag kl 7.00. Jag försöker att blanda fågel, fisk och mittemellan så det ska finnas något för alla. Varje tisdag äter vi fisk eller skaldjur och det blir minst två dagar med vegetariskt. Jag älskar taco så det försöker jag också få in iaf varannan vecka i någon form. Alla rätter är med uträknade sp, står det inte något så är det per portion, annars står det om det är för hela grytan/formen/satsen. Ska det vara pasta/potatis eller ris, så lägger man till SP för detta själv eftersom alla vill ha olika mycket. Man kommer till receptet genom att klicka på rätten och längst ner i varje recept står en särskilt text för Viktväktare. 

Ha en riktigt fin vecka, vi är snart på väg hem igen. Nästa vecka är allt som vanligt för oss med.

Ett svar på ”Matsedel v 2 – Nu kör vi!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *