Semesterläsning

Semesterläsning

Som de flesta av er vet så har jag en rejäl utbrändhet som sur erfarenhet, något som satt ganska många spår. En biverkan är att jag har svårt med koncentrationen och inte kan läsa mer än korta texter om jag inte har helt lugnt runt mej. Fattar ni hur mycket jag läser på semestern!

Redan på flyget började jag läsa Påven Johanna som Martin redan läst och jag varit nyfiken på länge. Jag gillar historiska romaner och de får gärna ha lite sanning eller iaf rimlighet i sej. Påven Johanna handlar om Johanna som föds i en tid där kvinnor inte får utbildning eftersom de ändå är obildbara. Men hon är förstås klipskare än mänga andra och tar varje tillfälle till utbildning. Självklart är det en mängd motgångar men hon når ändå längre än hon någonsin kan drömma om. Jag gillar boken, det är massor med text och massor med sidor men är en sån där bok som man gärna sträckläser. Me like!

Sen fortsatte jag med Åtta Steg Efter av Denise Rudberg. En helt vanligt deckarhistoria höll jag på att skriva, men inte alls på något negativt sätt. En härlig deckare är väl perfekt för solstolen. Är den lätt- och snabbläst är det ett extra plus. Å så är Åtta Steg Efter. Berättelsen går framåt rätt snabbt och mördaren är inte självklar. Om man kan snacka om feel-good-deckare så är detta en sån.

Nu läser jag en ny bok av Anders de la Motte, så får vi se hur den är 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *