Matsedel v 23 – Nationaldag

Matsedel v 23 – Nationaldag

Äntligen sol och värme! Så himla härligt det har varit senaste veckorna. Och det ser ju ut att fortsätta om man får tro förhandsrapporterna från olika meteorologer. Me like!

Nu har vi haft Peppe (husbilen) i snart två år och sett en himla massa av Sverige. Men det finns massor kvar! Även i år kollar vi in utomhusteatrarna i Kalmar och Falkenberg, i år lägger vi även till Hooks Herrgård och Diggilopremiären där. Den längre semesterturen blir kanske till Bohuslän – men det är inte bestämt. Man vet lixom inte med oss 🙂

Promenader blev lite färre än vi tänkt förra året, men vi cyklade å andra sidan lite mer. Cyklarna finns alltid i husbilen, men vi behöver motionen som promenaderna ger. Så under vårens turer och även hemma har vi fokuserat på just promenader och lyckats väldigt bra med det.

Men det är ju så härligt att packa matsäcken och dra iväg. Att stanna och äta picknick på en fin plats, så det fortsätter vi också med – HÄR finns tips på picknickmat. Mat blir lixom godare när den äts ute. Tycker inte ni också det?

Här är veckans matsedel:

(Siffrorna är för Viktväktare)

Måndag: Pasta med persilja och vitlök (8 P/port)

Tisdag: Fisk med kräfttzatziki (1 P/Port, plus potatis)

Onsdag: Vitlökskyckling i chilisås (5 P/port, plus pasta)

Torsdag: Snabb kasslergratäng (7 P/port)

Fredag: Pasta med bacon och spenatsås (7 P/Port, plus pasta)

Lördag: Grillspett med stora räkor (0 P för spetten)

Söndag: Grillat och ananassallad med fetaost (1 P/port)

Nationaldagsbonus: Lätt rabarberkaka (7 P för hela kakan)

Det kan vara bra att ha färdiga matlådor i frysen även på sommaren, så gör lite extra av kycklingen, pastan med bacon och kasslergratängen. Fördela i portioner, skriv på förpackningen vad det är och antalet Points – så är det bara att plocka fram vid behov. Matlådor är min räddning – HÄR finns massor med tips!

Ha en fin vecka nu och njut av värmen medan den finns 🙂


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *