Matsedel v 25 – Midsommar

Matsedel v 25 – Midsommar

Midsommar står för dörren!

När man börjar sin viktresa i januari har man ofta ett mål till midsommar. Har ni nått det? Det där målet har en tendens att sättas lite högt och de flesta når inte hela vägen fram. Men istället för att tänka att ni misslyckats, se istället hur långt ni kommit. Det är lixom roligare att vara glad 🙂

Resten kan ni ta efter midsommar, för ni ger väl inte upp? Gläds åt era framgångar, det kanske var svårare än ni tänkt er och gått långsammare än planerat – men det är helt ok! Se hur långt ni kommit, fira er midsommar och kör upp på banan igen på måndag. Man får göra så 🙂

När det gäller midsommar så har vi faktiskt ingen spikad plan. Vi har ingen tradition runt högtider, men hoppas att någon husbilskompis kanske vill fira med oss. Senaste två åren har vi firat med just husbilskompisar, även om kompisarna inte varit desamma.

Så vi vet faktiskt inte ens om det blir något firande. Men om det blir det så har räktårtan en given plats. Den är nämligen lätt att göra och funkar bra när man lagar mat i små utrymmen. Vi har flera recept för just husbil, husvagn, båt och andra små kök – ni hittar dem HÄR.

De flesta av er ska såklart fira midsommar, här finns det lite idéer på vad man kan ställa på midsommarbordet.

Här är veckans matsedel:

(Siffrorna är för Viktväktare)

Måndag: Pasta med broccolisås (5 P/port, plus pasta)

Tisdag: Citronpasta med räkor (4 P/port, plus pasta) 

Onsdag: Gratinerad kassler (4 P/port, plus potatis)

Torsdag: Wraps med kycklingröra (0 P för röran)

Fredag: Räktårta (89 P för hela)

Lördag: Grillat med mangosalsa (0 P för salsan)

Söndag: Grillade Tofuburgare (fr 2 P per burgare)

Midsommarbonus: Saftig zucchinikaka (20 P för hela kakan)

Vad det gäller meny den här veckan, så rekommenderar jag kycklingröran, mangosalsan och tofuburgaren lite extra. Röran är galet god på bröd eller i wraps. Mangosalsan kan jag äta direkt ur bunken, så god är den. Och tofuburgaren kan vara den saftigaste burgare jag ätit!

Sen måste ni testa zucchinikakan också. Tycker ni om morotskaka, så är detta något för er. Såååå god!

Jag gissar att några av er kanske redan har semester eller börjar den om någon vecka. Vi har bara någon vecka kvar, sen checkar Martin ut för semester – jag checkar lixom aldrig ut på samma sätt. På sin höjd kan jag förinställa inlägg här, vilket jag gör med veckomenyn – men annars jobbar jag på nästan som vanligt. Det känns som semester ändå eftersom Martin är ledig och vi kan göra lite mer spontana grejer.

I år blir det långtur med husbilen, men inte så superplanerad. Vi ska återigen åka runt och se friluftsteater i Kalmar, Helsingborg och Falkenberg, samt Diggiloo-premiären och invigningen av en helt ny utomhusscen i Höga Kusten. Sen vet vi inte så mycket mer, men planen är att ta oss runt lite i Dalarna. VI åker väl dit solen skiner antar jag.

Mer än så vet vi inte och har heller ingen aning om hur länge vi blir borta, vi har inte ens ett datum när vi måste vara hemma… En rätt skön känsla 🙂

Ha en toppenvecka, oavsett om ni jobbar eller har semester. Ta hand om er så mycket ni kan och ha en fin midsommar hur ni än väljer att fira (eller inte fira) den.


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *