Matsedel v 26

Matsedel v 26

Midsommar är över och juli står för dörren. Den här veckan förra året hade vi väntat otåligt på och såg väldigt mycket fram emot, då skulle vi nämligen äntligen hämta hem husbilen. Snacka om att vi fick ett helt nytt liv!

Vi har varit ute på ”rull” så mycket vi kunnat under året och även nu senaste veckan, då vi jobbat och firat midsommar i Smålandsskogarna. Nu drar vi mot Kalmar där vi ska se premiären av årets sommarteater på Krusenstiernska och sedan drar vi vidare för att se teatrarna även på Vallarna i Falkenberg och Tjolöholm i Kungsbacka. Mycket teater blire, å vi älskar det!

Våra experiment med husbils/husvagns/båtmat fortsätter. Några har vi redan, de hittar ni HÄR. Många har efterlyst mat som går att laga i små utrymmen, så vi vet att det är efterlängtat. Ge oss gärna tips på sånt som ni tycker att vi ska fixa recept på, särskilt sånt som blir bra i Omnia.

Häng gärna med på vårt äventyrskonto på instagram @jikitaspaaventyr och vår Youtube-kanal, där lägger vi upp resor och annat spännande som vi får vara med om. Där finns även I Peppes Kök, filmer där vi lagar mat i husbilen.

Här är veckans matsedel:

(Siffror är för Viktväktare)

Måndag: Halloumirösti (25-42 PP för hela röstin)

Tisdag: Fiskbullar i tomatsås (27 PP för all sås, plus ris)

Onsdag: Omelett med skinka (7-26 PP för hela)

Torsdag: Pizzarulle (12 PP för två rullar)

Fredag: Stora räkor i chili- och kokossås (22-25 PP för all sås, plus pasta)

Lördag: Kyckling med chili- och limesås (25 PP för all sås, plus pasta)

Söndag: Grillat och superenkel potatissallad (7-26 PP för all sallad)

Röstin och pizzarullarna går att äta kalla och funkar bra på picknicken. Fiskbullarna, räkorna och kycklingen blir toppen i matlådan, så passa på att göra lite extra om ni är hemma och har tillgång till frys. Vi har ett minimal frysfack i husbilen, där finns nästan bara pulled chicken till sallad, wraps och tacos. Gott gott! Ett tips att alltid ha det i frysen, underlättar enormt när man vill äta något snabbt och gott.

Ha en toppenvecka och njut av sommaren!

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *