Matsedel v 29

Matsedel v 29

Hur har ni det? Är ni på semester än? Vi har ett par veckor kvar, iaf maken – jag har ju aldrig eller alltid semester, lite beroende på hur man ser på det. Oavsett veckodag eller tid på året, så jobbar jag – men jag gör det på den tid jag själv väljer. Så är det att vara egenföretagare.

Sedan två veckor tillbaka har vi kört stenhårt med checklistan. Allt vi äter skrivs upp och promenader har blivit mååånga. Å visst ger det resultat! Jag som brukar gå ner långsamt har faktiskt gått ner hela 1,5 kilo på bara två veckor. Det är mer än jag brukar alltså och absolut ingenting jag räknar med. Jag är van vid mina 1-2 hekto och brukar vara ok med det och vet att det är så det kommer att vara mestadels.

Den här veckan har vi besök från Kanada. Vi ska förstås visa upp Stockholm och då blir det knepigare med maten. Men middagarna äter vi hemma, så de ska förstås planeras. Å en liten julibonus blir det allt, vinbären börjar mogna 🙂

Här är veckans matsedel:

Måndag: Halloumirösti m myntasås 39 SP Flex för allt

Tisdag: Kall pastasallad med räkor 39 SP Flex för allt

Onsdag: Kycklinggryta med bacon 5 SP Flex plus ris

Torsdag: Kassler i ugn med broccoli 5 SP Flex plus ev potatis

Fredag: Krämig Tacogratäng fr 11 SP Flex

Lördag: grillat och krämig potatissallad 2 SP Flex

Söndag: Vitlökskycklinggryta 3 SP Flex plus ris

Julibonus: Vinbärskaka 16 SP Flex för hela

Kasslern, bägge kycklinggrytorna och tacogratängen är supergoda och passar även i matlådan dagen efter eller i frysen. Mitt tips är att ni gör mycket, så har ni när ni inte har lust eller tid att fixa mat. Å kakan kan ni göra flera gånger, den går åt – men går också att frysa.

Jag ska alltså visa upp Stockholm och vara turist i min egen stad. Häng med på instagram @marlenerinda 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *