Matsedel v 29
Halva sommaren har passerat och många av er har säkert semester just nu. Vi med, eller.. iaf Martin… om man nu kan kalla det semester när man far runt i Sverige och intervjuar folk, tar bilder och försöker samla ihop material till en massa texter.
Vi har lämnat södra Sverige, varit hemma ett par dagar och tagit oss till Höga Kusten där vi varit med vid invigningen av en helt ny utomhusscen, testat en sprillans ny ställplats och besökt Hernö Gin. Nu drar vi lite väster ut för att påbörja resan mot Dalarna. Där tänkte vi åka runt lite och kolla läget. Nu har vi inga fler ”måsten”, utan gör lite som vi vill.
Det innebär att experimentköket i Husbilen är i full gång, vi kallar det ”I Jikitas kök”. Där leker vi fram rätter som passar att laga i mindre kök, som tex i husbil, husvagn och båt. Där finns lite olika recept tex picknickmat, tillbehör till grillat, pastasåser och sånt som är lättlagat och bara kräver en eller max två kastruller/pannor. Ha koll på Du i Fokus så missar du inget. Du hittar matlagningsfilmerna HÄR.
Här är veckans matsedel:
(Siffror är för Viktväktare)
Måndag: Pasta med tomatsås och burrata (7 P/port, plus pasta)
Tisdag: Krämig fiskgratäng med dill (13 P för hela gratängen, plus potatis)
Onsdag: Varm pastasallad ( 3 P/port, plus pasta)
Torsdag: Kyckling- och spenatpaj (29 P för hela pajen)
Fredag: Räkor med spenat och pasta (4 P/port, plus pasta)
Lördag: Pasta med champinjoner och tomater (4 P/port, plus pasta)
Söndag: Grillat och grönsaksgratäng (8 P för hela gratängen)
Den här veckan passar det mesta till matlådor. Jag vill särskilt rekommendera fiskgratängen, pajen och grönsaksgratängen. Just för husbilen passar alla pasträtterna perfekt!
Hoppas ni får en riktigt fin vecka. Ni hänger väl med oss runt i Sverige?
Missa inga inlägg:
Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube