Matsedel v 3
Mitten av januari är redan här och vi har precis kommit hem till kylan igen. Ni har väl kommit in i 2024 rätt bra nu? Vi är fortfarande i något slags chock efter att ha lämnat lugnet och värmen. Men men, om ett par dagar är allt som vanligt igen.
Vi har haft några härliga veckor i solen. För oss är det aldrig helt och hållet semester, men även om vi jobbat lite så har vi ändå både vilat och motionerat. Det har varit otroligt skönt att byta miljö, få värme på kroppen och sol på näsan. Vi har tagit våra två dagliga promenader varje dag och det fortsätter vi med även hemma såklart. Vi går ”till och från jobbet” varje dag, vilket betyder att vi går ett varv runt området där vi befinner oss. Typ 30 minuter.
En halvtimme morgon och kväll, låter kanske inte så mycket men är betydligt mer än den som inte går något alls. Å det är så vi tänker: minsta lilla är bättre än inget. Man måste inte springa ett maraton varje dag för att det ska räknas 🙂
Å maten sköter vi, som vi gjort senaste åren. Här är veckans matsedel:
(Siffrorna är för Viktväktare)
Måndag: Pasta med morotssås (2 P/Port, plus pasta)
Tisdag: Fiskgratäng med paprikasås (3 P/Port, plus pasta)
Onsdag: Tacokycklinggryta (4 P/Port, plus ris)
Torsdag: Kasslertorn (4 P/port, plus ris)
Fredag: Räkröra med bakad potatis (0 P för röran)
Lördag: Purjo- och lövbiffsgryta ( 5 P/Port, plus ris )
Söndag: Kinagyta med bambuskott (2 P/Port, plus nudlar)
Semmeltider är på gång, så jag bjuder även på ett recept på minisemlor också eftersom jag älskar de där gräddiga bakverken 🙂
Minisemlor (fr 6 P för en komplett semla)
Vaddå semlor, får man äta det som Viktväktare? Kanske ni tänker. Å visst får man det! Man får äta allt – men inte alltid. Det är ju inte vad jag äter någon enstaka gång som ställer till vikten, utan hur jag lever i min vardag 🙂
Den här veckan måste ni prova morotssåsen och tacokycklinggrytan, de är några av mina favoriter. Purjo- och lövbiffsgrytan ligger på topplistan hos våra läsare, så testa den med. Och räkröran är kanon, funkar med både bakad potatis och avkoda och är perfekt att ha i bröd/wraps när ni ska på picknick i sommar.
Hoppas ni får en alldeles fantastisk vecka, det ska jag ha! Häng med på instagram @marlenerinda vettja!
Missa inga inlägg:
Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube