Matsedel v 4

Matsedel v 4

Årets stora ”födelsedagsrejs” är här! Vi klarade av Martin för någon vecka sedan, nu är det min brors, mammas och yngste sonens tur. Å snart kommer jag 🙂

Nu är vi rätt dåliga på det där med födelsedagar, så det blir förmodligen bara något enkelt. Men jag tänker fira mej själv lite i förväg och typ hela helgen, bara för att läget är som det är med pandemin. Så det blir några av mina favoriträtter både fredag, lördag och söndag. Gött!

Dessutom älskar jag semlor, så det blir en semmelkaka som vi förmodligen gör på fredag och äter av heeeela helgen. Japp, pluset på vågen är ett faktum – men då är det så!

Det är inte hur jag lever under någon vecka då och då som betyder något, utan hur jag lever resten av året. Å ni som är hänger lite med mej här och på sociala medier, vet ju hur jag lever och att pluset snart är borta 🙂

Här är veckans matsedel:

(Siffrorna är för Viktväktare)

Måndag: Moussakafrestelse (fr 14-23 för hela)

Tisdag: Krämig fiskgratäng (13-41 PP för hela gratängen)

Onsdag: Kassler i ugn med broccoli (22 PP för hela, plus potatis)

Torsdag: Kycklinggryta med bacon och senap (fr 14-23 PP för hela grytan, plus ris)

Fredag: Tacogratäng/paj (63-70 PP för hela)

Lördag: Stora räkor frästa i vitlök (3-5 PP för allt) 

Söndag: Domoda – jordnötsgryta (74 PP för hela grytan)

Födelsedagsbonus: Semmelkaka (fr 77-84 PP för hela)

Detta är en riktigt god vecka! Moussakafrestelsen är en favorit hos många av er har jag förstått. Allt utom de stora räkorna funkar kanon i matlådan dagen efter och i frysen. Perfekt att ta fram när man inte orkar tänka eller har dåligt med tid. Fler tips på bra matlådemat finns HÄR.

Många år förkylda nu, så jag tänkte att ni kanske skulle få en liten energiboost också. Jag tar en hutt ingefärsdryck varje dag, året runt, och har inte varit sjuk sedan jag började med det. Kan vara värt att testa för er som vill hålla er friska.

Ha en fin vecka och ta hand om er – Ni är den viktigaste personen i ert liv faktiskt 🙂

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *