Matsedel v 40 – med Kanelbullens Dag

Matsedel v 40 – med Kanelbullens Dag

Då går vi in i oktober, det går väldigt fort nu! Å första frosten har vi haft här i Tumba, så nu känns sommaren låååångt borta. Fast vi får lite sol igen redan nästa vecka när vi åker till Kroatien några dagar. Det ska bli både skönt och roligt.

Den här veckan är ganska lugn så fokus ligger på bra mat, god sömn, promenader, träning och massor med skratt. Den kombinationen är väldigt bra när det gäller viktminskningen, iaf för mej. Särskilt sömnen, får jag bara den så brukar det mesta fixa sej faktiskt. Jag fattade inte hur viktig den var förrän jag sprang in i väggen, egentligen inte då heller – utan först när jag fick konstaterat att jag hade en sömnstörning på riktigt. Nu prioriterar jag sömnen och mår som bäst när jag får mina 7-8 timmar.

Å bra mat äter vi nästan jämnt. Här är veckans matsedel:

Måndag: Löksoppa 8 SP Flex för hela grytan

Tisdag: Laxgryta 3 SP Flex plus ris

Onsdag: Kyckling i grönpepparsås 3 SP Flex plus pasta

Torsdag: Nudelwok med kassler fr 17 SP Flex för hela grytan

Fredag: Tacogratäng 6 SP Flex plus ris

Lördag: Delizie 45 SP Flex för allt

Söndag: Tofuburgare 2 SP Flex per burgare plus tillbehör

Torsdagsbonus: Kanelbullar 36 SP flex för hela satsen

Jodå, man får äta kanelbullar även som Viktväktare! Men det kanske räcker med max två? Vi har ju vår veckobonus till det där lilla extra, använd den! Jag hade aldrig stått ut de här 18 åren om jag aldrig fått äta godis eller annat ”göttit”, då hade jag gett upp direkt. VV är ingen kur – det handlar om resten av livet och då måste man lära sej att hantera mängder. Inte avstå helt från allt som är gott.

Så jag äter mitt lördagsgodis eller en bulle på Kanelbullens Dag. Det är helt ok att göra det  🙂

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *