Matsedel v 41 – Grytor & Gratänger

Oktober är här och det är bara 11 veckor kvar av 2025. Hur har det gått med vikten i år? Är ni där ni planerat att vara? Om inte, så finns det fortfarande tid att komma en bit på vägen. På 11 veckor kan man göra rätt mycket faktiskt, allt mellan 2 och 5 kg är rimligt utan att kämpa livet ur sej.
Jag tycker inte om hösten. Rättare sagt: min kropp tycker inte om hösten. Jag har fibromyalgi som innebär att jag har kronisk värk och den bli värre av kyla och väderomslag. Perioden from nu, fram till mars ungefär, är en stor utmaning. Det är därför vi planerar att bo i husbilen och fly till solen över vintern.
Jag försöker verkligen ta hand om mej, men det är inte alltid så enkelt. På grund av sjukdom, långvarig och allvarlig stress har jag fortfarande ca 5 kilo som MÅSTE bort, för min hälsas skull. Jag har tagit tag i sömnen till att börja med, den är väldigt viktig. Vila och återhämtning är så otroligt mycket viktigare än många tror och för mej är den livsviktig. Åsså maten förstås. Vi äter bra, kroppen fattar bara inte riktig det… klimakteriet ställer nämligt till det en del. Träningen har jag skött nästan perfekt senaste veckorna och promenaderna har vi också fått till. Heja oss!
Nu ska vi fylla på frysen med matlådor, som går snabbt att tina när man har brist på middagsidéer eller kort om tid. Grytor och gratänger är enkelt och ger goda matlådor, så det är mycket sånt just nu 🙂






Här är veckans matsedel:
(Siffrorna är för Viktväktare)
Måndag: Pasta med krämig champinjon- och spenatsås (3 P/Port, plus pasta)
Tisdag: Potatis- och tonfiskgratäng (0 P för hela gratängen!!!)
Onsdag: Ugnspannkaka med skinka (31 P för hela formen)
Torsdag: Mexikansk kycklinggratäng (17 P för hela gratängen)
Fredag: Räkor med spenat och pasta (4 P/port, plus pasta)
Lördag: Köttgryta (1 p/port, plus ris)
Söndag: (Veg) Kålpudding (3 P/port)
Köttgrytan tillhör mina favoriträtter, räkorna är kanongoda och kålpuddingen funkar förstås att göra med vanlig köttfärs också. Och vem gillar inte ugnspannkaka!!! Den här veckan funkar allt utom fisken i matlådan, så passa på att fylla frysen.
Nu kör vi! Är ni med? Häng med på instagram @marlenerinda och se hur jag lever i min vardag som långvarig Guldmedlem hos Viktväktarna 🙂
Missa inga inlägg:
Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube
Ett svar på ”Matsedel v 41 – Grytor & Gratänger”
Men fy att gå med värk när det är kyligt gör ju inte hösten roligare. Förstår att ni drar till värmen med husbilen. För mig rasade vikten fullständigt av mig för 3,5 år sen och kommer inte tillbaka. Jag slutade med socker och drog ner på kolhydraterna för att få ner mitt blodsocker och slippa medicinera. Det lyckades jag med, och viktminskningen blev en ”bieffekt”. Men jag tycker bara att det är gott att äta olika sorters grönsaker till maten istället för potatis, pasta och ris (det sistnämnda avskyr jag). T ex smörstekta grönsaker är mums. Äter många sorters sallader också till köttet och fisken, och smaskiga röror och gräddsåser. Äter inga light-produkter för dom smakar illa och har ofta ett onaturligt innehåll. Äter inte vanligt bröd heller, utan bara någon skiva proteinbröd nån gång.
Kålpudding älskar jag så det äter jag gärna rejäla portioner av. Räkorna med spenat gör jag gärna, men då med vanlig grädde och en sked smör. Slutade med rapsolja för den är inte hälsosam tyvärr.