Matsedel v 41 – grytor och gratänger

Matsedel v 41 – grytor och gratänger

Oktober är här och det är bara 11 veckor kvar av 2022. Hur har det gått med vikten i år? Är ni där ni planerat att vara? Om inte, så finns det fortfarande tid att komma en bit på vägen. På 11 veckor kan man göra rätt mycket faktiskt, allt mellan 2 och 5 kg är rimligt.

Efter en väldigt psykiskt påfrestande period har läkarna konstaterat att min kropp tagit ganska stor skada. Jag är under utredning, har gjort massor med undersökningar och fler återstår. Jag har flera mysko symptom och har gått upp i vikt, så den viktigaste åtgärden just nu är vila. Några kilo hit eller dit är väl ingen katastrof kanske ni tycker, men min kropp mår inte bra och min värk blir värre av för mycket vikt. Därför måste jag gå ner några kilo, så nu ska jag vara lite noggrannare ett tag igen.

Jag tar tag i sömnen till att börja med, den är väldigt viktig för mej och har varit dålig under en lång tid. Vila och återhämtning är så otroligt mycket viktigare än många tror och för mej är den alltså livsviktig. Åsså maten förstås, det har blivit lite för mycket godis och för stora matportioner under en alldeles för lång tid. Så blir det ibland och är helt ok, så länge man sätter stopp. Det har vi gjort nu!

Nu ska vi sköta oss fram till advent, sen får det bli lite som det blir fram till jul. Så tar vi tag i oss igen på juldagen, innan vi åker på semester i januari. Det blir lite knpigt med två jobbresor bara i november och dessutom ska vi testa julbord i år igen under hela advent. Vet inte hur många, men förra året blev det sju stycken har jag för mej…

Grytor och gratänger är enkelt och ger goda matlådor, så det är mycket sånt just nu 🙂

Här är veckans matsedel:

(Siffrorna är för Viktväktare)

Måndag: Svampstroganoff (15 PP för hela grytan, plus pasta)

Tisdag: Potatis- och tonfiskgratäng (0-23 för hela gratängen)

Onsdag: Ugnspannkaka med skinka (36-45 PP för hela formen)

Torsdag: Mexikansk kycklinggratäng (17-31 PP för hela gratängen)

Fredag: Räkor med spenat och pasta (16-20 PP för all sås, plus pasta)

Lördag: Köttgryta (28 PP för hela grytan, plus ris)

Söndag: (Veg) Kålpudding (20-29 PP för hela, plus ev potatis)

Köttgrytan tillhör mina favoriträtter, räkorna är kanongoda och kålpuddingen funkar förstås att göra med vanlig köttfärs också. Vem gillar inte ugnspannkaka!!! Den här veckan funkar allt utom tonfisken i matlådan, så passa på att fylla frysen.

Nu kör vi! Är ni med? Häng med på instagram @marlenerinda och se hur jag lever i min vardag som långvarig Guldmedlem hos Viktväktarna 🙂

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *