Matsedel v 42

Matsedel v 42

Tyckte det var söndag nyss! Dagarna och veckorna går så otroligt snabbt. Det passar mej perfekt! Jag vill gärna ha ett nytt år och vår igen. Jag är rätt trött på 2023 nu, även om detta år varit bättre än det förra.

Senaste veckorna har gått i ett! Det har varit premiärer och shower om vartannat, sånt som vi tycker är roligt – men det skulle ju inte skada om de spreds ut under året istället för att klumpas ihop i sep/okt och jan/feb. Så man får glädje året om lixom 🙂

Vi har fortfarande inte redigerat alla filmer från sommaren och vi har mängder med recept att testa och skriva. Den helgen är jag ensam, Martin är iväg med jobbet, nu skulle jag passa på att städa och jobba ikapp – lite har jag gjort, men långt ifrån allt jag borde. I fredags tog jag tag i all tvätt och igår stod jag på loppis, sen orkade jag ingenting mer. Idag ska jag försöka vara lite mer effektiv, men hur mycket jag än gör så finns det alltid massor kvar. Känner ni igen det?

Ni som hänger med på instagram @marlenerinda brukar få en liten tjuvkik på experimenten som kommer ut ur vårt kök. Jag skriver recepten så fort jag kan och sedan kommer de på Du i Fokus vart efter. Å så småningom hamnar de i en veckomatsedel. Nu har det blivit lite fart i experimentköket igen, så det är lite spännande grejer på väg ut.

Just den här veckan är det inga nya recept som finns med, men det kommer!

Här är veckans matsedel:

(Siffrorna är för Viktväktare)

Måndag: Vitkålsfräs (fr 1 P/port

Tisdag: Pasta med vit tonfisksås (4 P/port, plus pasta)

Onsdag: Kassler & ananas i ugn (5 P/port, plus ris)

Torsdag: Kyckling med mangocurrysås (3 P/port, plus ris)

Fredag: Purjo- och lövbiffsgryta (5 P/port för hela grytan, plus ris)

Lördag: Domoda – jordnötsgryta (69 P för hela grytan, plus ris)

Söndag: Knäckepizza blanco och pizzasallad (18 P, plus sallad)

Den här veckan passar tonfisken, kasslern, kycklingen och grytorna som matlådan dagen efter, eller som matlåda i frysen, så passa på att göra lite extra. Vi är bara två personer i hushållet och lagar alltid till minst fyra så har vi till matlådor. Då behöver man inte stå och klia sej i skallen en kvart före lunch, det är bara att ta fram en låda och tina upp.

HÄR finns bra matlådemat om ni vill ha tips 🙂

Domodan är magiskt god, en av mina favoriträtter och tar mej ”hem” till Gambia… så den måste ni testa! Vi gör den oftast på kyckling, men den funkar med räkor och kött också. Knäckepizza är förvånansvärt gott, testa och ni törs 🙂

Hoppas ni får en fin vecka.


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *