Matsedel v 46

Matsedel v 46

Halva november har snart passerat och nu gäller det att börja fundera på advent. För oss som kämpar med vikten är advent ofta den svåraste perioden på året. Men det finns knep!

Förra året åt jag ett tiotal julbord och gick ändå bara upp ett halvt kilo. Mitt knep är att planera livet mellan utsvävningarna. De måltider som äts hemma måste vara bra och hyfsat låga i points. Godis och alkohol äts och dricks enbart vid de där julborden eller glöggminglen, i övrigt är det nolltollerans mellan 1/12 och 23/12. Har man bara ett enda tillfälle så strunta i mina tips, men ska man på mer än låt säga 2-3 olika festligheter så kan man ju alltid planera lite. Om man inte tillåter sej själv att sväva ut alltså, då är det en helt annan sak. Men ska man på många olika grejer så måste man het enkelt ha koll om man inte vill gå upp 5 kilo på kort tid.

Bara för att det finns massor att äta och dricka så måste man ju inte äta eller testa allt. Oftast vet man ju hur köttbullar och prinskorvar smakar… de kanske man kan hoppa över och ist testa sånt som man inte annars äter eller har testat förr. Å man måste ju inte äta mycket, en liten bit räcker ofta. Som min käre make brukar säga ”det blir ju inte godare bara för att man äter mer”. Ta ett varv runt julbuffen och ta sånt som du verkligen är nyfiken på eller tycker om. Å njut av det du äter, sällskapet och tillfället. Det är det viktigaste av allt!

Ta gärna hjälp av mina veckomenyer och planera dagarna mellan festligheterna och gör lite extra så det räcker till matlådor. Här finns snabb- och lättlagad mat till matlådor och här finns ännu fler tips till goda matlådor.

Här är veckans meny:

Måndag: Ärtsoppa 8 SP Flex för hela grytan

Tisdag: Tonfisksås med pasta 5 SP Flex för hela grytan

Onsdag: Vitlökskycklinggryta 3 SP Flex plus pasta

Torsdag: Fläskfilé med dijon och spenat 4 SP Flex plus pasta

Fredag: Zuccinigratäng med en bit kött 1 SP Flex plus tillbehör

Lördag: Taco med pulled chicken o SP Flex plus tillbehör

Söndag: Snabb kasslergratäng 6 SP Flex

Vi gör pulled chicken i en större mängd lite då och då och lägger i mindre portioner i frysen. Då finns det att ta av till sallad, wraps, taco osv – det funkar till massor och särskilt när man har bråttom. Alla rätter på veckans matsedel funkar i matlådan, så gör lite extra.

Ha en fin vecka, jag ska käka två julbord  🙂

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *