Matsedel v 49

Matsedel v 49

Vilken skillnad det är på en vecka med bra mat och en vecka med dålig mat. Förra veckan hade jag en vecka med 4 julbord, den här veckan har jag ätit hemlagad och nyttig mat – hela jag känner skillnad!

Vi är vad vi äter, heter det ju och visst stämmer det en hel del. Det handlar inte bara om kalorier och vd vågen säger, utan även vad innehållet i maten gör med vår insida. I mitt fall blev det rätt uppenbart när den feta julmaten täppte till typ 6 meter tarm och jag blev jättedålig innan allt funkade igen. Å det gick inte alls lika snabbt att bli bra som att trycka i sej maten…

Tänk på det när ni sitter där med den feta julmaten! Drick mycket så tarmarna orkar bryta ner maten och ta en extra promenad, så slipper ni bli dåliga.

Nu kör vi en vecka till med både god och bra mat, här är veckans matsedel:

Måndag: Shakshuka Grön 14, Blå 6 för hela

Tisdag: Laxgryta med räkor Grön 9, Blå 3, plus ris

Onsdag: Kassler i ugn med broccoli Grön och Blå 5 plus ris

Torsdag: Tonfisksås med pasta Grön 8, Blå 5 för hela grytan, plus pasta

Fredag: Kyckling i ugn med färskoströra Grön 7, Blå 5

Lördag: Potatiskaka med en fin köttbit Grön 21,  Blå 19 för hela formen

Söndag: Delizie Grön och Blå 45 för hela

Adventsbonus: Lussebullar Grön och Blå 4 per bulle

Vi passar på att fixa matlådor, allt utom shakshukan funkar att frysa. Jag åker till Filippinerna om en vecka och kommer vara lite fel i tid när jag kommer hem, då är det skönt att det finns färdig mat i frysen. Dessutom frigör det ju tid till en massa annat, som att ligga på soffan och läsa – det har blivit lite för lite sånt på sistone.

Ha en fin vecka och häng gärna med på Instagram @marlenerinda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *