Matsedel v 49

Matsedel v 49

Vi har nått december och därmed årets sista månad. Nu är det inte många dagar kvar av skitåret 2020, måtte väl 2021 bli bättre! Fast det har inte bara varit skit måste väl ändå erkännas, även om det mesta varit det… jag har ju faktiskt fått ordning på kroppen och det är väldigt positivt 🙂

När hela Sverige stängde ner i mars, fick jag mer tid och det tiden la jag på min hälsa. Jag mår nog hundra gånger bättre i kroppen nu i slutet av året, än i början. Jag väger som jag gjorde innan barnen föddes och är starkare än någonsin. Kroppen gör det jag ber den om och mer än så begär jag inte.

Nu ska detta ”bara” bibehållas också… lättare sagt än gjort. Men har jag lyckats så här långt, så ska jag nog lyckas även i fortsättningen. Nu kör vi slutfasen av 2020 på bästa möjliga sätt. God sömn, många skratt, mängder med promenader och god mat!

Och lite extra planering. HÄR finns tips till glöggkvällen och HÄR finns tips för julbordet.

Här är veckans matsedel:

Måndag: Grillad kyckling med grönkålsallad och saffranscouscous (Grön 16, Blå 16, Lila 0 för hela salladen)

Tisdag: Laxlasagne (Grön 11, Blå 6, Lila 6)

Onsdag: Kyckling med jalapeñosås (Grön 5, Blå 4, Lila 4 plus pasta)

Torsdag: Cannelloni med spenat- och färskostfyllning (Grön 11, Blå 11, Lila 11 per portion (4 cannellonis))

Fredag: Tacopaj (Grön 61, Blå 47, Lila 47 för hela pajen)

Lördag: Lasagne (Grön 9, Blå 6, Lila 6)

Söndag: Kycklingrullader med färskostfyllning (Grön 6, Blå 5, Lila 5 plus ris)

Adventsbonus: Krämig yoghurtglass med saffran (Grön 5, Blå 0, Lila 0 för hela satsen)

Detta är en himla god vecka i mina ögon. Dessutom går det att förbereda för stressiga dagar genom att fixa matlådor av det mesta. Bägge kycklingrätterna, cannellonin, pajen och lasagnerna är kanon att ha lite extra av i frysen.

Vi fördelar i matlådor direkt och sätter frystejp med innehåll och antalet sp. Så är det bara att ta fram vid behov. Jag äter en matlåda till lunch, nästan varje dag. Världen smartaste lösning!

Ha en fin advent och var snälla mot er själva och varandra 🙂

Missa inga inlägg: följ bloggen på Facebook och mej på instagram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *