Matsedel v 50 – Luciaveckan

Matsedel v 50 – Luciaveckan

Nu är det inte många veckor kvar av året! Många av er är rejält julstressade, jag vet hur jag hade det förr om åren. Tills jag drog i handbromsen och insåg att det blir jul ändå oavsett hur lite eller mycket jag hunnit med. Man måste inte göra allt själv, det är därför ICA finns  🙂

Stress är illa för både vikten och hälsan, jag vet. Jag gick i väggen för 20 år sedan och var så pass sjuk att jag aldrig blir helt frisk igen. Läkarna tror att det är därför jag idag har både fibromyalgi, hypotyreos och sömnstörning. Gör inte som jag!

I mitt liv är det numera extra viktigt med planering och förberedelser. Att det alltid finns matlådor i frysen spelar stor roll för att jag övht ska äta lunch. Att ha veckomenyer och storhandla allt på helgen gör att vi slipper stå med näsan i kylen en kvart innan middagen och klia oss i skallen. Det kanske låter tråkigt, men underlättar mitt liv enormt mycket.

Här är veckans matsedel:

Måndag: Gulaschsoppa fr 11 SP Flex för hela grytan

Tisdag: Fisk i ugn med kräfttzatziki 3 SP Flex plus potatis

Onsdag: Kyckling med mozzarella fr 3 SP Flex

Torsdag (Lucia): Fläskfilé med champinjoner och sparris 4 SP Flex plus potatismos

Fredag: Vitlöksräkor 5 SP Flex plus ris

Lördag: Tacogryta 4 SP Flex plus ris

Söndag: Julmuststek fr 27 SP Flex för hela steken

Adventsbonus: Gelegodis med glöggsmak

Jul och nyår närmare sej med stormsteg och äntligen är min almanacka heeeelt tom! Nu ska jag bara träna, mysa och planera vår resa. Jag har faktiskt börjat packa lite redan. Om ett par veckor är vi i värmen igen, så skönt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *