Tänk om våra djur kunde tala…

Tänk om våra djur kunde tala…

Många av er känner till att vi har hund, Baileys, allmänt kallad Pälsbollen i sociala medier. En Borderterrier av storlek större, så vi har skapat en ny ras; Kungsborder, som snart blir 12 år. Julklappen han gav oss i år är av den otrevligare sorten…

Baileys har alltid mått bra, förutom underfunktion av sköldkörteln som upptäcktes för 3 år sedan. Men han har aldrig haft problem med pälsen eller nåt sånt… förrän nu. Å nu är det helt plötsligt stora problem. För ungefär fyra veckor sedan upptäckte jag ett slags eksem i nacken på honom, vi tog kontakt med veterinären och fick instruktioner. Såret läkte och allt var frid och fröjd. Tills vi upptäckte ett nytt eksem några centimeter bort från det första… även detta läkte dock och allt var ok.

Så i fredags var där ett nytt sår och nu sprack huden, bokstavligt talat mitt framför ögonen på mej. Det här såret var helt annorlunda mot de andra och såg ut ungefär som ett rejält skrubbsår. Det vätskade och blödde, så när det väl blev en skorpa vågade jag inte röra det utan lät det vara. Igår blev det 3-4 nya sår på bara några timmar, de lixom växte medan vi såg på. Redan vid första utslagen rakade vi honom rejält, så vi verkligen skulle se hur hela hudkostymen såg ut. Nu blev det till att raka lite mer noga runt de nya såren, för att ha koll på läget. Huden var/är helt knallröd och sårig. 

Han har redan fått två tabletter mot skabb, fästingar, loppor och gud vet vad. Han träffar inga andra hundar och vi har inte bytt foder. Veterinären tror inte att det är sk Hot Spots, för då borde han fått det redan i somras när han levde i badet. Hon har faktiskt ingen aning och inte vi heller. Däremot har vi googlat (förstås) och det kan ha med sköldkörteln att göra så nu är mängder av prover lämnade, vi får svar imorrn. Beroende på vad svaren visar så blir det eventuellt biopsi på torsdag. Isf tar man samtidigt bort en vårta som sitter mitt på skallen och som går sönder när han torkar sej efter badet.

Det är säkert inget farligt och något som går att bota, men det är klart att man blir orolig. Det är ju ändå vår älskling det handlar om. Men han är snart 12 år och väldigt stor för sin ras, klart han kan bli sjuk… å det kan ju faktiskt vara cancer… huden ska ju lixom inte bara spricka sådär… 

Försäkringsbolaget är kontaktat och ett skadeärende har påbörjats, så får vi se hur fattiga vi blir… Men nu hoppas vi på det bästa och att veterinären har bra besked att komma med när hon ringer. Snälla, ni kan väl hålla en extra tumme och tass för oss.

Apropå googlat så finns det förstås Veterinärer online också, bla FirstVet som man kan konsultera om man är fundersam, det har vi såklart också kollat upp. Komsultationen hos FirstVet är gratis och öppet nästan dygnet runt, himla bra!

Inlägget innehåller affiliate/klicklänkar.

6 svar på ”Tänk om våra djur kunde tala…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *