Matsedel v 51 – julvecka

Matsedel v 51 – julvecka

Har ni någon julkänsla än? Det har inte jag… förra året kändes det som vi firade jul hela december, i år… not so much.

Jag var tidigare en riktig julnörd, men numera känns det lite som nästan vilken dag som helst faktiskt. Vi har inte längre några julklappar, firar bara några timmar på eftermiddagen och sen är allt som vanligt igen. I år har vi inte ens julpyntat, har bara adventsljusstakar framme. Jag har ju opererat ögonen och ska hålla mej stilla och vi ska åka iväg efter nyår, så det kändes rätt onödigt att pynta en massa då.

Precis som förra året kommer vi att samlas hemma hos oss på julafton. Vi brukar vara hos mina föräldrar, men har redan firat med dem och yngste sonens sambos familj på en herrgård. Så det blir väldigt enkelt med ytterst lite julmat och skaldjur för att min svärfar också ska få ett litet firande.

Under december har vi haft mer tid att ta hand om oss och det fortsätter vi med. Därför blir inte matsedlarna särskilt avancerade, det är mest vanlig mat som vi bjuder på, mycket som går att ha i matlådan. För nu planerar vi för livet efter vår resa. Redan på tisdag går vi mot ljusare tider och snart är man hellre ute, än står i köket och fixar mat. Så vi passar på att fylla frysen. Tips finns HÄR.

Här är veckans meny:

Måndag: One-pot-pasta (60 P för hela grytan (8-10 portioner)

Tisdag: Pasta med tonfisksås (5 P för hela grytan, plus pasta)

Onsdag: Kyckling med apelsin- och rosmarinsås (4 P, plus pasta)

Torsdag: Gratinerade kassler (4 P, plus ris)

Fredag: Gratinerade saffransräkor (4 P för hela gratängen, plus ris)

Lördag: Enkel Janssons Frestelse (27 P för hela formen)

Söndag: Julmuststek (33 P för hela steken)

Adventsbonus: Yoghurtmousse med pepparkakssmul ( 0 P för all mousse)

Både jul och nyår står alltså för dörren, våra traditioner har ändrats en del efter pandemin. Vi tog chansen, när allt ändå var upp och ner, att ta bort det vi inte gillade och lägga till lite nytt. Numera är verkligen julhelgen till för avkoppling och mys. Som det ska vara.

Vårt julbord är väldigt litet och består bara av några få saker som tex skinka, ugnsomelettköttbullar och någon sill – thats it! Här finns förslag om ni behöver, vad man mer kan ställa på julbordet mm. Vi kompletterar som sagt med skaldjur, funkar alldeles utmärkt 🙂

Ge er en riktigt fin jul! Nu kör vi sluttampen på 2022 och ser fram emot ett nytt och fräscht 2023.

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *