Matsedel v 51 – julvecka

Matsedel v 51 – julvecka

Har ni någon julkänsla än? Det har faktiskt jag! Vi har ju firat jul sedan mitten av november medan vi testat alla julbord och sedan har känslan hållit i sej. Jag som numera brukar vara så dålig på sånt 🙂

Jag var tidigare en riktig julnörd, men numera känns det lite som nästan vilken dag som helst faktiskt. Vi har inte längre några julklappar, firar bara några timmar på eftermiddagen och sen är allt som vanligt igen. I år har vi julpyntat lite smått, granen har vi dock inte ställt på plats. Det får vara i år.

Vi brukar vara hos mina föräldrar och så blir det i år med. Men det blir väldigt enkelt med ganska lite julmat och mer skaldjur. Vi är inte så många, det blir bara vi två, svärfar, mina föräldrar och de vuxna barnen. Enkelt för alla, ingen stress, inget bök. Kanske låter tråkigt, men vi tycker det är skönt.

Under december har vi haft mer tid att ta hand om oss och det fortsätter vi med. Därför blir inte matsedlarna särskilt avancerade, det är mest vanlig mat som vi bjuder på, mycket som går att ha i matlådan. För nu planerar vi för livet efter jul och nyår. Redan till helgen går vi mot ljusare tider och snart är man hellre ute, än står i köket och fixar mat. Så vi passar på att fylla frysen. Tips finns HÄR.

Här är veckans meny:

Måndag: One-pot-pasta (60 P för hela grytan (8-10 portioner)

Tisdag: Pasta med tonfisksås (5 P för hela grytan, plus pasta)

Onsdag: Medelhavskyckling (3 P/Port, plus pasta)

Torsdag: Gratinerade kassler (4 P/Port, plus ris)

Fredag: Gratinerade saffransräkor (4 P för hela gratängen, plus ris)

Lördag: Julmuststek (33 P för hela steken)

Söndag: Enkel Janssons Frestelse (27 P för hela formen)

Adventsbonus: Yoghurtmousse med pepparkakssmul ( 0 P för all mousse)

Både jul och nyår står alltså för dörren, våra traditioner har ändrats en del efter pandemin. Vi tog chansen, när allt ändå var upp och ner, att ta bort det vi inte gillade och lägga till lite nytt. Numera är verkligen julhelgen till för avkoppling och mys. Som det ska vara.

Vårt julbord är väldigt litet och består bara av några få saker som tex skinka, ugnsomelettköttbullar och någon sill – thats it! Här finns förslag om ni behöver, vad man mer kan ställa på julbordet mm. Vi kompletterar som sagt med skaldjur och det funkar alldeles utmärkt 🙂

Ge er en riktigt fin jul! Nu kör vi sluttampen på 2023 och ser fram emot ett nytt och fräscht 2024.


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *