Matsedel v 53 – nyårsvecka!

Matsedel v 53 – nyårsvecka!

Om bara några dagar är skitåret 2020 över!!! Vi vänder blad och ser fram emot 2021, som bara kan bli bättre.

Nu kommer massor med frågor om hälsa, vikt, träning och allt annat som hör nyårslöften till. Ni hittar mängder med svar under ”TIPS – Viktresan” om ni vill se hur jag gjort och mina tips för att göra hälsoresan just hälsosam.

HÄR hittar du alla mina matsedlar, de är säkert över 500 vid det här laget. Här hittar du över 500 recept med uträknade sp i alla färger om du är Viktväktare, men maten passar förstås alla. I VV-appen heter jag mrinda om du vill ha kontakt där också och på instagram @marlenerinda

På Facebook har jag även två vv-grupper, Viktväktarna Pepp och Viktväktarna Recept med Smartpoints. Jag finns överallt och hjälper dej mer än gärna att nå ditt mål. Jag vet ju att det både går att gå ner i vikt och sedan även hålla den nya vikten 🙂

Kosten är viktigast, jag ska försöka sätta ihop kostprogram för alla veckans dagar och måltider, om jag får tid. Så länge får ni hålla till godo med mina veckomenyer.

Här är veckans matsedel:

Måndag: Zucchinipasta med tomatsås (Grön 1, Blå 1, Lila 1)

Tisdag: Fisk med smögensås (Grön 2, Blå 1, Lila 1 plus potatis)

Onsdag: Smakrik Kasslercurrygryta (Grön 26, Blå 26, Lila 26 för hela grytan, plus pasta)

Torsdag: Gratinerad hummer (Grön 5, Blå 4, Lila 4)

Fredag: Knäckepizza Grön 18 , Blå 18, Lila 18  för hela

Lördag: Filégryta med ananas (Grön fr 2, Blå fr 2, Lila fr 2 plus ris)

Söndag: Indiska Daal (Grön 11, Blå 5, Lila 5 plus ev ris)

Nyårsbonus: Lakritschokladbollar (Grön 74, Blå 74, Lila 61 för alla)

Nyår blir lugn för oss. Vi måste se till vårt hus på Öland och kommer att fira där. Det blir nog en enkel trerätters, förmodligen hummer till förrätt, en god bit kött och potatiskaka till varmrätt och någon söt efterrätt. HÄR finns tips om ni behöver. Veckan bjuder på många bra rätter för matlådan, så gör lite extra till livet efter nyår.

Som tradition äter vi pizza på nyårsdagen, HÄR finns flera att välja på, vi tar knäckepizza som är superenkelt och hyfsat ”smalt”. Har ni inte testat det så är det dax 🙂

Ha ett riktigt gott slut och ett gott nytt år. Nu gör vi 2021 så bra vi bara kan!

Missa inga inlägg: följ bloggen på Facebook och mej på instagram

11 svar på ”Matsedel v 53 – nyårsvecka!

 1. Härligt med en lugn nyårsafton! Hoppas på att det blir så här också, vi vet inte riktigt än då mannens pappa fyller år då. Riktigt god matsedel måste jag säga

 2. Vi kör ju igång efter nyår igen, och hoppas så att jag klarar det. Tyvärr händer det allt för mycket jobbigt i mitt liv just nu och det tar på psyket,

 3. Er nyårsmeny låter lite lik vår plan. Den är inte helt bestämd ännu, men det lutar åt hummersoppa, ankbröst med potatiskaka & fryst jordgubbscheesecake.
  Hoppas det blir mysigt på Öland. Vi har precis landat i vårt sommarhus i Blekinge.

 4. Det är så skönt att planera veckans middagar. Det gjorde jag mycket när jag bodde själv, men nu är jag tillfälligt inneboende hos mina föräldrar och där är det sällan jag som står för maten. Härligt att du delar med dig av dina matsedlar så att man kan få lite inspiration. Jag kan aldrig komma på någonting när jag får frågan om att komma med idéer till familjens middagar.

 5. Nyårslöfte har jag inte kört med på många år men så tänker ju jag på ett år lite annorlunda, är fortfarande kvar i läsår trots att jag inte har pluggat på över 20 år. Haha
  Sen kan det ju vara det här med att jag inte gillar nyår heller.
  Vi ska förmodligen till vänner (som vi träffar regelbundet vilket är oundvikligt då mannen jobbar ihopa) och jag har ingen aning om menyn.
  Till Öland hade jag gärna också åkt, himla mysigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *