Mellandagspyssel

Mellandagspyssel

Julen är över och de flesta av oss ser fram emot nyår. Det gör vi med, men mest av den anledning att vi äntligen ska få ordentligt med värme. Men tills dess har vi massor att göra!

När jag fyllde 50 firade vi på Dominikanska Republiken. Varm och skönt. Sen kom covid och stängde ner allt. Nu är det Martins tur att ta klivet över 50-strecket och det kommer att firas på Mauritius. Buden var ganska många innan vi bestämde oss, nu när vi ser väderrapporterna – ser det ut som vi valt helt rätt. 25-30 grader varmt varenda dag, men det kan komma en och annan regnskur också. Helt ok!

Så nu gäller det att jobba i förväg så mycket vi bara kan. Vi kommer att jobba där också, men vill ha så mycket som möjligt gjort innan. Insamlat material ska färdigställas, filmer ska redigeras, vi ska packa och städa för att lämna över till husvakten. Det är väldigt skönt att ha någon som bor i huset när vi är borta, det tycker både vi och grannarna.

Kontoret på Dominikanska

Våra ”semestrar” är inte så ”semestriga”, men ändå mer lediga än hemma. Vi brukar kalla det ”jobbmester” och är rätt nöjda med det bara vi får ha sol och riktigt varmt. Våra resekontor brukar vara väldigt inspirerande. En vanlig dag på resa börjar vid 7.30 med frukost ute, sen en lång promenad på stranden innan vi sätter oss och jobbar lite fram till lunch. På eftermiddagen blir det oftast en utflykt, innan vi tar en ny promenad och kanske en drink i solen innan middagen. Å sen kan det bli lite jobb igen på kvällen. Men är vi duktiga och jobbar i förväg, kan vi även ligga och läsa en hel dag och bara slappa.

Dagarna är ju så mycket längre där, solen går upp 5.30 och ner kl 19. Man hinner så otroligt mycket mer, både för att det är ljusare är längre men kanske även för att man fått energi från solen och de härliga promenaderna. OCH, man tittar inte på tv! Tv är en stor bandit när det gäller tid, iaf för oss och jag ogillar det väldigt mycket!

Idag ska jag skriva klart minst en text och Martin ska redigera filmen som hör ihop med texten. Besöket på vingården Perelada i Spanien, där vi även intervjuade den otroligt trevliga norskspanska VD´n. Det blir bla hans bubbel-tips till nyår. Vi har tagit en promenad, jag ska hänga en tvätt, klippa Martin och plocka bort den lilla jul som jag tagit fram i år. Mer hinner jag nog inte idag…

Sen är det bara att fortsätta att beta av ”att-göra-listan”. Skriva fler texter, både hit och till Du i Fokus. Alla matsedlar ända fram till februari är faktiskt färdiga och tidsinställda. Jag ska skriva och lämna in tidrapporten över mitt uppdrag som kontaktperson. Jorå, jag gör lite sånt också, otroligt fint och viktigt uppdrag om ni frågar mej.

Om jag hinner ska jag läsa klart boken jag håller på med och gärna en till, så jag kan skriva om dem innan vi åker… går det så går det… Jag har dessutom 13 böcker med mej. Det viktigaste är packat och de borde räcka 😛

Så jag har lite att pyssla med och borde alltså inte sitta här och babbla. Men det här är både roligare och går fortare än allt det andra. Fast nu ska jag skriva den där texten. Innan den är färdig får jag inte göra något annat. Spark i min egen bak lixom. På torsdag måste den vara färdig, på fredag ska den nämligen publiceras. Det finns ingen ursäkt, fu***ing gör det bara, som jag brukar säga.

Så nu gör jag det!

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

8 svar på ”Mellandagspyssel

  1. Men så härligt att få komma iväg ett tag. Vill också ha värme nu. Saknar det så mycket. Den där sparken i baken kan allt behövas för att få något gjort ibland

  2. Å vad härligt med värme! Själv ska jag på skidsemester men jag skulle lätt välja värmen alla dagar i veckan om det bara handlade om mig 🙂 Har dock en man och en son som älskar att åka skidor! Och jag gillar den vackra fjällmiljön.
    Det är väl fördelen och samtidigt nackdelen med att var egen företagare. Det finns alltid jobb att göra och ingen annan gör det åt en om man har semester, men samtidigt kan ni ju jobba på underbara ställen. Lite som när jag är ”ledig” med barnen hela sommaren men ändå sköter stora delar av mitt jobb på distans. Underbart!

    Hur gör du valet på just 13 böcker? 🙂 Sedan jag gick över att läsa på ipaden när vi reser så behöver jag inte längre känna stress över hur många jag ska ha med mig. Det är inte samma sak, men en ok kompromiss.

    1. Det blev 13 för att jag tog alla nya feelgoodpocketar jag hade hemma (6 st) och blandade med typ lika många pocketar (annan genre) som jag köpt för länge sen.

  3. Så härligt det låter med sol och värme i dessa dagar då det toksnöar ena dagen och ösregnar nästa. T o m vi börjar titta längtansfullt på diverse restresor nu efter helgerna så vem vet kanske blir det en vecka i solen…

  4. Wow 13 böcker på resan. Jag brukar inte ha med mig så många blir oftast 2-3 st fast nu var det ju längesen jag reste utomlands. Njut sedan av värmen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *