Missa inte SPÖK!!!

Missa inte SPÖK!!!

Jag älskar nästan allt som Björn Skifs gör när det gäller musik och film och har faktiskt haftförmånen att jobba lite kort med honom sent på 80-talet när filmen Strul spelades in. När jag åkte hem från SF på kvällarna lyssnade jag nästan alltid på musiken från filmen, särskilt låten Akta Dej. Den ÄR lixom mitt liv…

Den stora Bloggdagen fick vi biljetter till genrepet av SPÖK och jag blev överlycklig! Samma dag som vi kunde höra av oss om biljetter och välja dag hängde jag på låset och bad så fint jag bara kunde för att få biljetter även till barnen och mina föräldrar. Och det fick jag! Och igår var det dax…

Jag åkte in till stan efter lunch för att uträtta några ärenden, fika med min syssling och sen gå på en kort utbildning inför kyrkovalet på söndag. Utbildningen skulle vara färdig 18.30, men det var den inte… men jag smet iväg ändå och hann precis med spårvagnen ut till Djurgården. Va himla mysigt det var då! Åkt spårvagn i Stockholm har jag inte gjort förr, men det ska jag göra fler gånger  🙂

Martin och killarna väntade på mej vid Gröna Lund och mina föräldrar väntade uppe vid Cirkus. Det drog ut lite på tiden, så vi kunde i lugn och ro titta på alla andra som också var där för första publikrepetitionen. Jag kände igen några andra bloggare, artister och fd arbetskompisar som jag hälsa mer på under pausen.

När vi väl kom in och kunde sätta oss intog Pernilla Skifs scenen och berättade att allt inte var riktigt klart, bla så fattades en del kläder i finalscenen och de hade inte riktigt repeterat in hela slutet som det skulle vara. Så det skulle vi ha överseende med. Och sen körde det igång! Å visst kände man igen musiken och att de definitivt är skriva av Skifs/Palmers för Skifs. Vi skrattade, njöt, klappade takten och skrattade lite till!

Och i pausen hade jag lilla julafton, minst sagt! Jag såg ett bekant ansikte och frågade om han inte hade jobbat på Oscars, vilket blev inledningen till ett väldigt trevligt samtal där fler och fler flikade in. Till slut kändes det som nån slags resunion för teaterfolk, då både Kim Sulocki, Johan Wennerstrand och min vän Per från Oscarsteatern, plus alla de som minglade runt oss och som vi också jobbat en del med. Bland annat Magnus Uggla, Björn Skifs, Bengts Palmers, Calle Norlen mfl. Det var så himla kul att träffa dem igen och det var länge sedan jag kände sådan samhörighet som jag gjorde just där och då. Jag älskade mitt jobb på Oscars med Phantom of The Opera, det var en väldigt speciell uppsättning.

Hela familjen var mer än nöjda när vi lämnade Cirkus vid 22.30-tiden. Killarna och Martin gillade definitivt musikalen och jag var väldigt glad att jag fick ta med allihopa. Vi kan med gott samvete rekommendera alla att se den och även ta med sina barn, allt från 6-7 år och uppåt borde funka. Måns Zelmerlöv spelar i princip sej själv, som det ”popsnöre” han är och det gör han jättebra! Sussi Eriksson och Lena PH spelar de gamla spökena med bravur och lockar till många skratt. Loa Falkman är helt suverän som butlern Bernhard och är lixom självklar i sin roll på nåt sätt. Marit Eriksson och Liza Sandberg som spelar de unga spökflickorna har jag inte sett förr, men tror att vi kommer få se en hel del av dem i framtiden. Skitduktiga!

Vi hade en kanonkväll och för mej blev det förstås lite extra bra eftersom jag fick träffa flera gamla vänner. Jag fick mej en rejäl tankeställare faktiskt… det är på teatern jag trivs, det är där jag ska vara. Kanske skulle ta tag i det igen? Alltså bakom scen… inte på  🙂

Det är väldigt synd att SPÖK bara spelas tom 14 december, annars hade ni haft en given julklapp till hela familjen. Men nu får ni hitta något annat skäl till att gå och se den, eller det finns ett skäl redan: DEN ÄR BRA! Så stick iväg och köp biljetter nu, detta kommer bli höstens succé!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *