Måndag och vägning!

Måndag och vägning!

Måndagarna innebär vägning i vår familj och det här är också sista dagen som jag använder VV´s app i mobilen. När jag vägde mej förra veckan var jag mitt i en magsjuka och hade tappat 1,6 kg, det händer lixom aldrig mej att jag går ner så mycket. Men det innebar att jag var tillbaka vid den vikt som jag hade som lägst och nu kunde fortsätta framåt.

Så fick vi hem stenen och veckan blev lite ”fel” med dåligt humör och dålig planering. Vi har alltid veckomatsedel, men ibland händer det saker som gör att planeringen faller bort ändå. Men i stort sett har tydligen maten ändå varit ok och den där träningen med stenen gav tydligen lite extra, för idag visade vågen bara 2 hekto upp. Å när man börjar äta normalt efter en magsjuka går man ju som bekant upp ganska snabbt igen, men det gjorde jag alltså inte!

Så nu är jag på banan igen och utan VV´s suveräna app blir det till att använda penna och papper. För jag MÅSTE skriva upp det jag äter, annars blir ett ett plus – även om man tycker att jag borde ha koll efter 13 år med Viktväktarna. Men har man problem med portionsstorlekar så har man… det är ju en form av matmissbruk man har lixom…

Så veckomatsedeln är planerad och checklistan ligger på bordet. Jag är nästan på min målvikt, men vill ta bort lite till och det får bli i den takt det blir. Jag tror på Viktväktarnas koncept som säger att man får äta allt, men inte alltid. Jag vet att jag har bekanta som är förbannade på mej som förkastar deras försök med 5:2 och alla andra konstigheter… men jag tror verkligen att man måste ha en långsiktig plan för att gå ner i vikt, inga mysko dieter. Man måste ha ett kostprogram som man kan väva in i livet, som barnen inte ser något konstigt med och som inte begränsar en. Hur ska man annars kunna förklara, försvara och stå ut?

Vill ni gå ner i vikt och samtidigt må bra? Leta upp närmaste Viktväktarklass, jag och Martin finns i söderort. Ni hittar oss här! Vi vet att Viktväktarna fungerar! Kan jag gå ner 11 kg och Martin 60, så kan du gå ner dina kilon. Man behöver inte ta till några extrema metoder. Kom och låt oss hjälpa dej!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *