När vi ändå håller på

När vi ändå håller på

*** I samarbete med Heda.se ***

Vilken dröm!!!

De senaste åren har vi fixat vårt boende och hela 2020 har vi gjort det rejält. Innan har vi målat huset och garaget, byggt om altanen och byggt ett soldäck. I år har vi tagit tag i insidan och renoverat både förråd och garage, men även tömt källaren och vinden, slängt och sålt av.

Ju mer vi gör ser vi ännu mer som behöver fixas… så nu finns fler planer! På baksidan vill vi bygga ett soldäck till. På baksidan har vi nämligen sol fram till lunch och på framsidan är det sol efter lunch. Vi vill kunna utnyttja alla timmar i solen förstås 🙂

På framsidan behöver vi bygga nytt tak över entrédörren. Taket ska täcka entrén och gärna en bit av gången också, så man kan gå in i förrådet utan att bli blöt när det regnar. Det blir alltså ett ganska stort tak och hur vi ska lösa det vete sjutton.

Entrén har en skitful betongtrappa som snart vittrar sönder. Ska vi ha ett nytt, snyggt tak så skulle det ju vara fint med en hel trapp också. Tänk en i sten som kanske är som en halvmåne, med snygg avslutning till både fram- och baksida. Å då måste man ju även ha en snygg gång mellan entré och garaget och även en snygg garageuppfart… gärna ny asfalt eller sten och med en snygg stödmur istället för det tråkiga trästaketet.

Ja, men ni ser ju själva hur tråkigt det ser ut hos oss och hur fint det skulle kunna bli. Så nu har jag kollat in Heda som är ett familjeägt företag som har ägnat över sex decennier åt att formge grejer som håller i längden. Deras produkter lixom smälter in i miljön helt naturligt, precis som jag vill att det ska göra.

Kanske kan de fixa både en mur och en riktigt snygg trapp åt oss? En trapp som passar med taket vi ska bygga. Detta måste vi faktiskt göra ganska snart, för stolparna taket står på är helt murkna och kommer att rasa när som helst.

Som jag brukar säga: har man hus är man aldrig helt ledig…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *