Matsedel v 46

Matsedel v 46

Nu är det inte långt kvar innan advent står för dörren och glöggmyset är ett faktum. Vanliga år skulle det förmodligen planeras för glöggmingel och julfester, i år känns sånt väldigt långt bort. Men man kan ju fixa något för sej själv och sin familj. HÄR finns tips på gott till advent som även passar för Viktväktare 🙂

Det är alltså nu det börjar, årets stora mathögtid. Under advent och jul kan det vara svårt att ha koll på sp/kalorier. Men vet ni? Det är inte vad vi äter den här tiden som har betydelse, utan hur vi lever resten av året. Det är vardagen som är viktigast. Har vi en hälsosam vardag, så är det helt ok att släppa kontrollen lite då och då. Så länge man ha ett slutdatum på förfallet.

Det kommer förmodligen bli plus på vågen efter jul, men det fixar man när helgerna är över. Visst kan man hålla sej på banan över jul också, det är förstås helt ok att göra valet att hålla sej strikt inom sina sp/kalorier då också – men det är inte enkelt! Och man är inte en sämre människa om man inte klarar det.

Än är det några veckor kvar till advent dock, här är veckans matsedel:

Måndag: Hallonplättar (Grön 6, Blå 2, Lila 2 för allt)

Tisdag: Fisk med kräfttzatziki (Grön 4, Blå 1, Lila 1 plus potatis)

Onsdag: Kyckling Alfredo (Grön 7, Blå 6, Lila 6 plus pasta)

Torsdag: Kassler i ugn med broccoli (Grön 5, Blå 5, Lila 5 plus ris)

Fredag: Blomkålspizza (Grön 4, Blå 3, Lila 3)

Lördag: Grillad kyckling och Potatiskaka (Grön 21, Blå 19, Lila 5 för hela)

Söndag: Gulaschsoppa (både Crockpot och gryta) (Grön 17, Blå 17, Lila 10 för hela)

En vecka med hyfsat sp/kalorisnåla rätter. Så kan ni ge vikten en liten skjuts nu innan allt kör igång i advent. OM ni vill alltså. Den här veckan gör vi dubbel sats av kasslern, så blir det många smaskiga matlådor.

Potatiskakan är godare än vilken potatisgratäng som helst och funkar både till vardag och fest. Jag vet att många har den till oxfilén på nyår 🙂

Ha en fin vecka everyhopa – snart är 2020 slut!

Missa inga inlägg: följ bloggen på Facebook, följ mej på instagram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *