NovaSure

NovaSure

Så va man hemma igen! Allt gick supersmidigt och ganska smärtfritt, än så länge…

Jag vakande 5.45, duschade igen… duschade och tvättade mej efter kostens alla regler igår kväll, men detta skulle göras igen nu på morgonen. Frukost fick jag inte äta, men jag åt två stora portioner mat vid 21-tiden igår – så jag var fortfarande mätt. 6.30 kom pappa och hämtade mej och 6.45 var vi framme vid Södertälje Sjukhus. Jag betalade (350 kr) och gick upp till avdelning 15.

Två jättegulliga tjejer skrev in mej och jag fick klä om till de supersexiga
kläderna. Nästan direkt fick jag smärtstillande (i förebyggande syfte), lugnande tabletter och nåt mer och fick veta att jag var FÖRST i operationskön! Jösses! Jag har väl aldrig haft så tur tidigare 🙂

Så jag hann bara skicka sms till Martin och pappa och uppdatera Facebook och sen rullades jag iväg. Väl framme på operationsavdelningen presenterade sej mängder med människor och han som var min narkosläkare var otroligt nog en fd medlem och granne. Det kändes jätteskönt att ha nån man känner som sköter ens andning. Tryggt och bra! Sisådär 2 minuter senare sov jag.

Det som hände medan jag sov var följande:
Gynekologen för in ett instrument i livmodern som fälls ut ungefär som ett paraply när det väl är på plats. ”Paraplyt” värms upp rejält under ca 90 sekunder och bränner på så sätt av slemhinnorna inne livmodern. Instrumentet tas ut och sen är ingreppet klart!

Sen hör jag hur någon pratar med mej och jag frågar vad klockan är och får till svar: 8.45. Nästan gång jag kollar klockan är den 9.30 och jag körs kort därefter upp på avdelningen igen. Jag har rejält ont där infarten för droppet sitter, i övrigt känner jag inget obehag alls. Jag fryser och har ett väldigt dåligt blodtryck, men annars känns allt bra. Jag får direkt en kopp te och en extra filt och får så småningom upp värmen.

Martin kommer till avdelningen runt 10.30. Då tar man bort infarten på handen och jag kan gå på toaletten. Handen känns bättre, men blodet forsar… så det blir ett nytt förband och sen får jag gå ut i dagrummet och äta frukost. Å strax därefter blir jag utskriven och får åka hem. Snabbt, smidigt och ganska smärtfritt alltså.

Restriktioner nu efter är att inte bada på ca 1 vecka och inget intimt umgänge förrän jag varit blödningsfri en vecka. Jag kan ta vanliga värktabletter vid behov och ska tillbaka på kontroll om ca 2 månader.

Statistiken säger att 85% blir av med alla blödningar helt, resterande märker en betydlig skillnad. Man blir inte steril, men riskerar utomhavandeskap vid en graviditet, så man ska vara färdig med barnalstrandet. Jag gjorde detta eftersom jag har rikliga blödningar och inte vill ha en spiral i kroppen. Jag har letat bland alternativen som finns och hittade detta som passar mej bäst. Just detta med att bränna slemhinnorna vet nästan ingen om. Min husläkare hade inte hört talas om det utan fick googla, gynekologen på kvinnokliniken hade hört talas om det men tyckte jag skulle ta spiral istället. Gynekologen på sjukhuset tyckte det var självklart att jag skulle bränna och var rätt frustrerad över att inte fler fick reda på det alternativet.

Tjejerna på avdelningen hade aldrig hört talas om ingreppet och tyckte det lät helt fantastiskt. Så nu har nog hälften av dem redan ringt och bokat tid 🙂

Just nu fryser jag och har som en molande mensvärk, åsså är jag rejält trött. Så nu ska jag bädda ner mej i sängen och tillsammans med hunden ta en tupplur. Martin får jobba själv ikväll, men imorrn är jag nog på benen igen. Jag har inte mått illa och blöder ingenting, så allt har gått otroligt bra!

Skönt att det är gjort!

.

Ett svar på ”NovaSure

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *