Nu är det iaf bokat!

Nu är det iaf bokat!

När man väl bestämt sej för en läskigt grej vill man ju att det ska gå smidigt… det gör det inte…

Jag har ju bestämt att jag ska göra en ögonoperation för att slippa glasögon. Igår skulle jag ringa och boka tid för undersökning och samtidigt ställa lite frågor. Eftersom jag är ledig på fredagar och då har fyra dagar att läka vill jag ju ha operationen då. Man tror ju att en privat klinik har operationer varenda dag… så är det INTE! Det första jag får veta är att operationer utförs på tisdagar och torsdagar, de enda dagarna då jag inte kan vara ledig. Så det var bara att lägga på luren och be att få återkomma.

Efter lite fundering och snack med Martin kom vi iaf överens om att det får bli på en torsdag. Vi får ta in extra hjälp vid vågen och Martin får ta min plats och sen får jag ta över en stund när han måste hålla lektionen. Alla jag pratat med har sagt att de inte haft det minsta ont, utan funkat som vanligt direkt efteråt – så jag chansar på det. Vi har ca 120 personer som passerar mej varje torsdag, men det är världens mest förstående människor så det ska nog gå bra. Ska vi vänta på att det blir mindre folk får jag vänta till midsommar typ… så vi bestämde tvärtom, att jag ska göra operationen så fort det går istället.  Dessutom måste ögonen vara läkta innan vi åker till Gambia.

Så det vara bara att ringa igen och då fick jag en tid nästa fredag för undersökning, godkännande av operation och bokning. Så i bästa fall är mina skavsår på näsan och dåliga syn ett minne blott inom någon månad bara. Läskigt!

Jag har varit fullständigt livrädd för att göra något med mina ögon, operation har inte varit att tänka på. Men med ständiga skavsår på näsan och att inte kunna vänja mej vid progressiva glasögon (eller linser) har fått mej att tänka om. En kostnad på 34 000 kr är heller inte att förringa… de pengarna får man många roliga grejer för. Men nu har jag bestämt mej och om jag lever 40 år till så blir det en knapp tusenlapp om året och det är det ju värt med tanke på vad glasögon kostar.

Snart är jag glasögonfri, för första gången på 30 år! OM jag blir godkänd alltså…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *