Nu är det körigt!

Nu är det körigt!

De senaste dagarna har varit fullspäckade och värre blir det! Eventen avlöser varandra och jag springer som en huvudlösa höna mellan olika aktiviteter. När jag väl kommer hem stupar jag av trötthet. Åsså var det ju det där med vikten…

När jag vet att det kommer perioder av mycket jobb så gäller det att planera och sedan göra så gott man kan. Å jag måste säga att jag hittills varit väldigt duktig! I måndags var vi på sherryprovning. Jag trodde inte ens man drack sånt nu för tiden. Vi fick smaka sex olika sorters sherry, allt från den billigaste som kostade 69 kr till en dyr en som kostade 2000 kr flaskan. Jag tyckte faktiskt den billigaste var godast, så det måste ju betyda att jag inte är särskilt kräsen eller dyr i drift. Eller också har jag bara dålig smak  🙂

Men jag kan inte säga att jag drack särskilt mycket heller. Man fick kanske 4-5 cl i varje glas och jag hade det mesta kvar i tre av glasen och mer än hälften i de andra tre. Inte mycket som svaldes där inte, och därmed inte särskilt många kalorier eller ProPoints heller. Däremot var det ju plockmat till dryckerna och det var gott!!! Olika skinkor, korvar och ostar. Men jag behärskade mej ganska bra och drog inte över jättemycket. Dessutom hade jag gått en jäkla massa under dagen och kunde klappa mej själv lite extra på axeln för det.

Igår var jag på lunch på Operaterassen och fick en otroligt god fisk. Det var tydligen Sej med kokt potatis och någon slags spenatsås till. Till kaffet fick vi en god chokladpralin, den kunde jag inte tacka nej till. När jag kom hem satte jag mej och jobbade fast jag var så trött att jag nästan stupade och när Martin kom hem fixade han sallad till oss. Det blev bara 7000 steg under dagen, men men…

Idag var det frukost med Leila Lindholm med anledning av hennes nya kokbok. Härliga frukostfrallor och färskpressade juicer. Vi fick smaka på banankakor från kokboken och allt var både gott och mysigt. Det blev promenad i stan, ner till centrum när jag kom hem och en sväng med hunden – så stegen var det inget fel på. En snabb pytt av rester till lunch och sallad till middag och sen skulle jag sätta mej och jobba men stupade i säng. Sov nån timme och sen satte jag fart framför datorn. Så nu har jag gått igenom mailen för flera veckor och jobbat ikapp fram till igår.

Halva veckan har gått och jag har klarat maten bra och tagit en jäkla massa steg. So far so good alltså… men det är 2,5 vecka till som ser ut så här… imorrn är sista eventet för den här veckan vad jag vet och sen ska det vara ganska lugnt i helgen innan det kör igång rejält igen på måndag. Å då menar jag rejält! Men jag tar en dag i taget och försöker att få ihop dagarna så bra som möjligt. Försöker att lyssna på kroppen och lägger mej när jag är trött osv. Ändå fick jag jäkligt ont i skallen idag på eftermiddagen, kanske pga att jag druckit för lite.

Planering är a och o i mitt liv oavsett när det är, men särskilt när det är mycket runt mej. Och jag har stor hjälp av Martin. Utan honom skulle det förmodligen vara kaos på matfronten… då skulle jag leva på findus fryslådor och se ut och må därefter. Nu ställer han sej och fixar mat åt oss när han kommer hem efter jobbet, trots att han har väldigt långa dagar. Särskilt nu när pendeltågen bara trasslar. Som jag skrivit många gånger förut; man måste hjälpas åt och ställa upp för varandra! Det är det man gör i en familj! För att familjen ska må bra.

Så nu är det bara att tuffa på framåt och hoppas på det bästa. På måndag hoppas jag att vågen står still, veckan därefter får jag nog acceptera ett plus – men vi får se! Jag gör så gott jag kan  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *