Nu börjar sökandet efter Peppe II

Nu börjar sökandet efter Peppe II

I juni har vi haft vår husbil Peppe i två år. När vi köpte honom hade vi aldrig ens varit inne i en husbil och visste alltså inte särskilt mycket om våra behov. Nu vet vi mer, så nu börjar jakten efter Peppe II – den bil som vi kommer att bo längre perioder i.

Vi älskar vår lilla Peppe, men han är rätt liten och det är iofs precis det vi vill ha. Men några små detaljer måste ändras om vi ska kunna bo i husbilen lite mer permanent. I nuläget har vi 2,5 sängplats, vi behöver 3. Om svärfar, äldste sonen eller någon annan skulle vilja följa med oss, så måste de ha en fullstor säng att sova i. Inte det vi har nu som är lagom för någon som är typ 130 cm lång.

Vår nuvarande säng är ungefär 140 cm hög, det är lite för mycket när jag behöver gå upp på nätterna. Dessutom är det en hel säng som går från vägg till vägg på tre olika håll och är smått omöjlig att bädda. Önskan är en något lägre säng, men inte jättemycket lägre – för då blir bagageutrymmet lite för litet för oss. Och vi önskar även en sk queenbädd, som är fristående och lättare att både bädda och kliva ur.

Och vi behöver bättre vintervärme. Vår Peppe funkar, men är rätt kall på vintern. Man ska tydligen ha vattenburen värme för att det ska funka bäst. I övrigt har vi allt vi behöver, vi har inte så stora krav faktiskt. Peppe har det mesta, som solpaneler, toan på rätt sida (man tömmer på förarsidan, inte som de flesta från passagerarsidan där man sitter och äter), bra bagageutrymme och gott om förvaring. Nu ska vi alltså hitta något som uppfyller både det vi redan har och som vi behöver för ett mer permanent boende.

Kolla filmen när vi hämtar hem Peppe – bästa dagen!

Dessutom vet vi vad vi inte vill ha och det är bla en taksäng. Den väger en hel del, vilket är onödig vikt, och tar bort förvaringsutrymmen som vi hellre har. Det är inte så lätt att hitta begagnade husbilar utan taksäng. För det är ju det som är grejen, vi vill köpa en begagnad – inte en ny.

Vi vet inte om det är nästa bil som vi kommer att bo i på heltid, men vi kommer iaf att planera för det. Det innebär att nästa bil förmodligen blir lite tyngre, så nu måste Martin ta nytt körkort, för C-behörighet. Jag tog körkort tidigare och får köra tyngre bilar på mitt, men det gör jag bara i nödfall. Det är mest Martin som kör, jag tycker det är sådärkul efter älgkrocken för några år sedan.

Så nu börjar vi leta lite lugnt, medan Martin fixar körkortet. Vi har ingen brådska, hittar vi något så gör vi. Det får ta den tid det tar, det kan gå snabbt och det kan ta tid. Spännande är det iaf!

Följ med på vår instagram @jikitaspåäventyr och vår youtube-kanal. Där kommer vi att visa allt från besök på olika husbilsfirmor och mässor tills vi bestämmer oss och slutligen köper Peppe II. Ni hänger väl med?!


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

6 svar på ”Nu börjar sökandet efter Peppe II

  1. Men oj, har ni redan haft Peppe så länge??
    Tror att det bara är positivt att ni börjar leta lite nu utan stress. Ni ska se att ni ramlar över en ny bil fort bara för att ni inte letar så aktivt 🙂

  2. Hjälp vad fort tiden går! Är Peppe snart två år? Perfekt att ni har lärt er vad ni vill ha i en husbil, då blir sökandet något lättare.

  3. Ofta vill och behöver man större husvagnar och bilar. Tro mig jag är uppvuxen med både husvaganr och husbilar eller crossbussar som det kallas i crossvärlden där jag är uppvuxen och hade en kille inom förr.

    Hoppas att ni hittar någon som ni är villig att byta bort Peppe för

  4. Är det dags att skaffa en ny, minns när ni höll på att leta efter eran första husbil. Jag hoppas ni hittar en som passar er lite bättre med en bättre säng. Lycka till 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *