Nu skrek plånboken AJ!

Nu skrek plånboken AJ!

Ni som hängt med här på bloggen vet att jag har en rätt stor oro för hösten och vintern vad det gäller ekonomin och världsläget. Jag orkar knappt tänka på hur vi kommer att få det…

Jag tänker såklart på kriget i Ukraina, men även på att maten blir dyrare, bränslepriserna som stiger och såklart på elpriserna som redan i vintras hade nått vår smärtgräns och nu tydligen ska bli ännu högre. Och jag tänker såklart på covid och vad som händer om smittan återigen ökar.

Riksdagsvalet har lixom bara funnits där och för första gången på över 20 år har jag inte jobbat en enda sekund på något sätt och inte räknat en enda röst. Såklart önskar man att den nya regeringen ska åstadkomma underverk, men ingen förväntar sej nog det… läget är lite som det är och svårt att göra något åt… men visst elpriserna måste ju gå att få ordning på kan man tycka.

Hur som helst. Min oro har varit stor, sådär så jag faktiskt haft lite ångest och inte mått helt bra. Såklart har vi funderat på vad vi kan göra åt vår ekonomi och då är det ju elen som påverkar mest. Så vi gjorde slag i saken! Vi tog kontakt med vårt elbolag och beställde solpaneler! Nu är det ju väldigt många som haft samma tanke, så väntetiden är rätt lång för installation.

Men vi hade tur! Vi sa att vi är tillgängliga när som helst och i fredags kom ett återbud och den tiden fick vi. Så redan idag blir det installation av panelerna! Men alla dokument är inte färdiga, så de kan inte kopplas riktigt än, men snaaaart.

I vinter kommer vi kanske inte att känna någon skillnad i plånboken, om det inte blir en väldigt solig vinter, men nästa år kommer det att göra stor skillnad. Får vi hoppas… den där plånboken skrek högt när jag skrev under avtalet, men det höjer värdet på huset och ska betala igen sej på typ 5-6 år. Ännu snabbare om priset går upp ännu mer.

Jag tycker att vi var lite sena på bollen, hade vi varit smarta hade vi såklart fixat detta redan i våras. Men men… nu är det iaf gjort. Och tydligen är vi inte så sena ändå, av våra 38 hus i området är det bara två som har solpaneler, jättekonstigt tycker jag. Men de kanske också precis har beställt, så står vi där allihop snart med gubbar på taket som skruvar solpaneler för glatta livet.

Jag hoppas verkligen att vi tagit rätt beslut och att det lönar sej. Det handöar ju om väldigt mycket pengar. Men det är lixom det vi kan påverka, förutom att se över matkostnader och sånt – men det gör vi ju alltid. I värsta fall får vi väl bomma igen huset och bo i husbilen.

Hur tänker ni om kommande vinter? Har ni också investerat i solpaneler?

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

10 svar på ”Nu skrek plånboken AJ!

 1. Vi bor i bostadsrätt, och kan egentligen inte påverka så mycket. Visst, avgiften kan stiga, men fortfarande kan vi inte styra över det. Vi har alltid haft extremt lite i elräkning och har inte lagt någon energi på det. Vad kan skilja? någon tia i månaden. Däremot bytte vi kyl/frys och spis för ett år sen, och då vi tittade på förbrukningen har det gjort väldigt mycket.

 2. bor i hyreslägenhet med fast avtal och har därför inte märkt av de stigande elpriserna så mycket, men vi sparar i alla fall på elen, mest jag av gammal vana från mitt barndom på landet då elen periodvis var dyr

 3. Usch ja det är verkligen galet dyrt med allt nu, man blir ju nästan helt ruinerad bara på mat. Bor som tur var i lägenhet så har inte så hög elkostnad i alla fall för det vet jag inte hur jag löst.

 4. Vi band vårt elavtal i våras innan priserna steg så vi har ett väldigt billigt avtal jämfört med dagens priser och ett väldigt energisnål hus. Men vi har pratat om solpaneler om något år eller så.

  1. Skönt, gör något innan det går till rörligt! Vi hade fullt upp med svärmors strike när avtalet gick ut och hann inte upptäcka det 🙁

 5. Bor i lägenhet och kan inte göra så mycket åt elen. Men visst har allt blivit dyrt och det gäller bara att vänta och se vad som händer, mer kan man inte göra.

 6. när jag bodde i huset borrade vi bergvärme vilket var svin svin dyrt men tog bort det mesta av elkostnaderna.

  Nu bor jag i lägenhet och min förening har bra avtal så det blir inte så dyrt här peppar peppar…

  Bra att ta ansvar för miljövänlig el när man bor i egen fastighet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *