Ny dator – tjoho! Eller…

Ny dator – tjoho! Eller…

Det är så skönt med folk som förstår en och jag vet att många av er därute känner som jag när det gäller nya grejer. Så håll i er, här kommer lite gnäll 🙂

Jag gillar inte nya grejer, så är det bara. Jag drar mej in i det längsta med att köpa nytt, särskilt när det gäller ny teknik. Får jag en ny telefon, så ger jag både den nya och den gamla till min käre man och ber honom att få den nya att se ut som en exakt kopia av den gamla. Eller iaf så nära som möjligt.

Nu har jag bokstavligen slitit ut min gamla dator. Batteriet håller i kanske 10 minuter utan sladd, om ens det. Det är lite opraktiskt när vi står utan el, eller vill jobba på flyget. Så efter mycket om och men köpte Martin en ny dator till mej.

Egentligen fick jag en ny för redan 1,5 år sedan, en MAC… när jag inte fattade bildprogrammet efter typ två veckors användning gav jag upp. Martin har fortfarande inte fattat hur det fungerar, men redigerar våra filmer i den. Till det är den tydligen jättebra. Vi köpte en MAC för att enkelt kunna ladda ur bilderna från min iPhone, men det funkar fortfarande inte…

Nu har jag alltså en ny PC och har haft någon månad. Jag har inte haft vare sej tid eller lust att köra in mej på den nya helt förrän nu. Precis som med telefonen så har Martin hjälpt mej att få den att se i stort sett ut som den gamla och igår laddade jag (nästan själv) över alla bilder och dokument till den nya. Idag ändrade han färg från svart till vitt i mailen, så nu ser jag faktiskt vad det står där också 😛

Så nu sitter jag faktiskt och skriver första texten på min nya dator och det funkar ju! Jag har inte ens laddningssladden i, utan kan ha den i knät och jobba. Vicken grej! Nu hoppas jag bara att Martin kommer på ett sätt att ladda ur min mobil också (den vill inte tillåta överföring av bilderna), det skulle underlätta rejält att ha bilderna i datorn och slippa skicka via messenger eller skriva inläggen till hälften i WordPressappen (som funkar sådär).

Nu ska jag bara köra in mej på nya datorn, så blir det nog bra. Jag får väl börja med att gå igenom mailen, där ligger jag grymt efter… som vanligt. Gillar ni nya grejer? Säg att jag inte är ensam 🙂


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

8 svar på ”Ny dator – tjoho! Eller…

  1. Ohh great med ny dator och ja det är lite finlir för att få till det innan man är best friend med sin nya dator. Så var det för mig med med nya telefonen. Men för mig funkade det att sätta laddsladden i ett annat uttag så gick det föra över bilderna från mobilen till datorn, när jag tog och bytte USB så gick det, låter kanske simpelt men så enkelt var det.

    Jag skulle också behöva ny dator då dete känns som om denna håller på att klappa igen

  2. kan vara en hel del pyssel med att byta dator, massa inställningar och annat men är u bra med ett batteri som fungerar om man ska ta med sig den på resor.. Så bra att du kommit igång

  3. det tar sin lilla tid att få ordning på ny teknik. Använder mina tills dom går sönder rejält jag med. Just en mac har jag drömt om men tyvärr kostar dom en del och varje gång jag ska köpa ny så drar jag mig för det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *